MAKARONI NA ITALIJANSKI NAČIN
Na malo biljnog ulja propržiti nekoliko čena sitno
isečenog belog luka (preporučujem malo više belog luka; ja malte ne isečem
čitavu glavicu).
Zatim u to dodati oko 300-350 g mlevenog junećeg
mesa, i dinstati na tišoj vatri uz povremeno dolivanje skuvanog bujona (prethodno
razmutiti 1biljnu kocku supe u 500 ml vruće vode).
Potom u meso dodati obilatu šaku-dve zamrznutog graška
i sve blago posoliti dodavanjem morske soli, jer je bujon slan, a i šunka je slana.
Negde na kraju dinstanja u sve ovo umešati još oko
100-150 g sitno isečene šunke (nisam merila i zato je sve proizvoljno).
Posebno obariti pola kese makarona (oko 150-200 g), a
čim se skuvaju makarone oprati ih pod mlazom hladne vode da se odstrani sav
lepljivi skrob, a onda u jelo ubaciti makarone.
Začiniti dodavanjem sitno isečenog svežeg peršuna i listića
bosiljka (a ukoliko još nema svežeg bosiljka može da se doda suvi začin
bosiljka).
I na samom kraju u jelo ubaciti 3-4 kašike kisele
pavlake i sv izmešati i kratko prodinstati dok se jelo ne ujednači.
Ko može zbog jezive skupoće u ovo jelo treba dodati i malo rendanog
parmezana (ja nisam).
Inače, gore u dinstanje išle su i pečurke, pa ko
voli može malo i toga narezati (ja nisam, jer ne volim da mešam meso i pečurke).
Odmah servirati toplo jelo.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар