субота, 16. април 2022.

MAKARONI NA ITALIJANSKI NAČIN

 



Na malo biljnog ulja propržiti nekoliko čena sitno isečenog belog luka (preporučujem malo više belog luka; ja malte ne isečem čitavu glavicu).

Zatim u to dodati oko 300-350 g mlevenog junećeg mesa, i dinstati na tišoj vatri uz povremeno dolivanje skuvanog bujona (prethodno razmutiti 1biljnu kocku supe u 500 ml vruće vode).

Potom u meso dodati obilatu šaku-dve zamrznutog graška i sve blago posoliti dodavanjem morske soli, jer je bujon slan, a i šunka je slana.

Negde na kraju dinstanja u sve ovo umešati još oko 100-150 g sitno isečene šunke (nisam merila i zato je sve proizvoljno).

Posebno obariti pola kese makarona (oko 150-200 g), a čim se skuvaju makarone oprati ih pod mlazom hladne vode da se odstrani sav lepljivi skrob, a onda u jelo ubaciti makarone.

Začiniti dodavanjem sitno isečenog svežeg peršuna i listića bosiljka (a ukoliko još nema svežeg bosiljka može da se doda suvi začin bosiljka).

I na samom kraju u jelo ubaciti 3-4 kašike kisele pavlake i sv izmešati i kratko prodinstati dok se jelo ne ujednači.

Ko može zbog jezive skupoće  u ovo jelo treba dodati i malo rendanog parmezana (ja nisam).

Inače, gore u dinstanje išle su i pečurke, pa ko voli može malo i toga narezati (ja nisam, jer ne volim da mešam meso i pečurke).

Odmah servirati toplo jelo.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар