уторак, 12. април 2022.

MINI KIŠ LOREN

 



Zamesiti svetlije testo od sledećih sastojaka:

125 g integralnog ječmenog brašna

½ kašičice morske krupne soli

½ kašičice praška za pecivo

oko 50 ml kisele vode (ako je potrebno i više)

Isto ovako zamesiti i drugo tamnije testo, ali posebno, sve isto ponoviti samo što se umesto ječmenog integralnog brašna dodaje 125 g integralnog ražanog brašna.

Prvo rastanjiti na dasci svetlije testo i premazati ga odmah celom površinom sa biljnim uljem, a onda posebno rastanjiti tamnije testo (ono od ražanog integralnog brašna) i položiti ga preko prvog svetlijeg testa.

Uzeti drvenu oklagiju i sve rastanjiti još malo, a onda uviti testo u jedan rolat, pa ga iseći na manje šnite širine oko 2 centimetra.

Pleh za pečenje velikih mafina obložiti sa 9 papirnih korpica,  a onda uzeti po jednu šnitu i rastanjiti je na svom dlanu i smestiti u kalup i načiniti korpicu.

Posebno na kratko prodinstati:

Par struka sečenog mladog crnog luka i zamrznute cvetove brokolija, i još malo posoliti i tek na kraju u sve to ubaciti oko 100 g isečene šunke.

U prohlađenu preprženu masu dodati 1 umućeno celo jaje i 100 ml kisele vode, pa sve izmešati, te ovim nadevom napuniti svaku od ukupno 9 korpica (ja sam pravila pola mere, a može sve i da se duplira).

Ispeći u rerni pola sata na 200 stepeni po C.




Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар