MINI KIŠ LOREN
Zamesiti svetlije testo od sledećih sastojaka:
125 g integralnog ječmenog brašna
½ kašičice morske krupne soli
½ kašičice praška za pecivo
oko 50 ml kisele vode (ako je potrebno i više)
Isto ovako zamesiti i drugo tamnije testo, ali posebno,
sve isto ponoviti samo što se umesto ječmenog integralnog brašna dodaje 125 g integralnog
ražanog brašna.
Prvo rastanjiti na dasci svetlije testo i premazati
ga odmah celom površinom sa biljnim uljem, a onda posebno rastanjiti tamnije testo
(ono od ražanog integralnog brašna) i položiti ga preko prvog svetlijeg testa.
Uzeti drvenu oklagiju i sve rastanjiti još malo, a
onda uviti testo u jedan rolat, pa ga iseći na manje šnite širine oko 2
centimetra.
Pleh za pečenje velikih mafina obložiti sa 9 papirnih
korpica, a onda uzeti po jednu šnitu i rastanjiti
je na svom dlanu i smestiti u kalup i načiniti korpicu.
Posebno na kratko prodinstati:
Par struka sečenog mladog crnog luka i zamrznute
cvetove brokolija, i još malo posoliti i tek na kraju u sve to ubaciti oko 100
g isečene šunke.
U prohlađenu preprženu masu dodati 1 umućeno celo jaje i 100 ml kisele vode, pa sve izmešati, te ovim nadevom napuniti svaku od ukupno 9 korpica (ja sam pravila pola mere, a može sve i da se duplira).
Ispeći u rerni pola sata na 200 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар