OSLIĆ IZ RERNE

 



7-8 većih parčića odmrznutog oslića preseći preko pola i povaditi kičmenu kost, te načiniti filete, a onda pod mlazom hladne vode dobro svako parče oprati.

Najveći pleh od rerne obložiti kolačarskim papirom i malo pouljiti.

Zatim poređati usoljene filete oslića.

U jednoj činiji napravti začinsku mešavinu za posipanje, a od sledećih sastojaka:

2-3 struka sitno isečenog mladog crnog luka

beli luk u granulama (može i sveži)

aleva paprika

crni mleveni biber

suvi začin origano

vezica svežeg peršuna

Ovu začinsku mešavinu posuti svuda po filetima oslića, a onda svako parče oslića dobro preliti uljem, te po vrhu naređati kolutiće isečenog limuna.

Zapeći jelo u reni na 190 stepeni po C dok sve ne porumeni.




Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi