OSLIĆ IZ RERNE
7-8 većih parčića odmrznutog oslića preseći preko
pola i povaditi kičmenu kost, te načiniti filete, a onda pod mlazom hladne vode
dobro svako parče oprati.
Najveći pleh od rerne obložiti kolačarskim papirom i
malo pouljiti.
Zatim poređati usoljene filete oslića.
U jednoj činiji napravti začinsku mešavinu za
posipanje, a od sledećih sastojaka:
2-3 struka sitno isečenog mladog crnog luka
beli luk u granulama (može i sveži)
aleva paprika
crni mleveni biber
suvi začin origano
vezica svežeg peršuna
Ovu začinsku mešavinu posuti svuda po filetima
oslića, a onda svako parče oslića dobro preliti uljem, te po vrhu naređati
kolutiće isečenog limuna.
Zapeći jelo u reni na 190 stepeni po C dok sve ne
porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар