понедељак, 4. април 2022.

OVSENI KRUH SA MEDOM



U činiji pomešati:

2 kafene šoljice integralnog pšeničnog brašna

1,5 šoljicu integralnog ovsenog brašna

½ kašičice krupne morske soli

1 kašičicu praška za pecivo

½ kašičice sodebikarbone

Zatim u promešane suve sastojke još dodati tečne sastojke:

1,5 šoljicu mlake vode

½ šoljice meda

Zamesiti testo drvenom varjačom.

Okruglu tepsiju obložiti kolačarskim papirom, a onda malo pouljiti i dobro posuti ovsene pahuljice svuda po dnu tepsije, a zatim sasuti zamešeno testo za kruh i od njega oblikovati manju pogaču, te opet po vrhu dobro posuti ovsenim pahuljicama.

Rernu dobro zagrejati i ubaciti kruh i peći ga na 200 stepeni po C na 200 stepeni 10 minuta, a onda smanjiti na 180 stepeni po C i peći još pola sata kruh.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар