OVSENI KRUH SA MEDOM
U činiji pomešati:
2 kafene šoljice integralnog pšeničnog brašna
1,5 šoljicu integralnog ovsenog brašna
½ kašičice krupne morske soli
1 kašičicu praška za pecivo
½ kašičice sodebikarbone
Zatim u promešane suve sastojke još dodati tečne
sastojke:
1,5 šoljicu mlake vode
½ šoljice meda
Zamesiti testo drvenom varjačom.
Okruglu tepsiju obložiti kolačarskim papirom, a onda
malo pouljiti i dobro posuti ovsene pahuljice svuda po dnu tepsije, a zatim
sasuti zamešeno testo za kruh i od njega oblikovati manju pogaču, te opet po
vrhu dobro posuti ovsenim pahuljicama.
Rernu dobro zagrejati i ubaciti kruh i peći ga na
200 stepeni po C na 200 stepeni 10 minuta, a onda smanjiti na 180 stepeni po C
i peći još pola sata kruh.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар