четвртак, 28. април 2022.

PASTA SA HELJDOM I BLITVOM

 

 

Na ulju propržiti:

3-4 struka mladog crnog luka (sitno isečeno)

1-2 struka mladog belog luka (sitno isečeno)

Posoliti i pobiberiti, a onda u sve to dodati 2-3 poveće šake sveže obrane i oprane blitve te na kratko propržiti.

U prohlađeno još dodati:

3 kašike kisele pavlake

200 ml neutralne tečne pavlake za kuvanje i

manju kocku rendanog kačkavalja

Posebno obariti 350 g testenine sa heljdom.

Skuvanu testeninu oprati, tj. šokirati pod mlazom hladne vode te umešati sa prethodno prodinstanim povrćem, a zatim sve dobro mešanjem sjediniti.

Vatroslatnu činiju blago pouljiti, a onda sasuti testeninu (pastu sa heljdom).

Posuti sa što više rendanog kačkavalja (100-150 g) svuda po vrhu.

I na kraju uzeti 2 vezice isečenog svežeg peršuna te posuti opet svuda po kačkavalju.

Zapeći pastu u rerni na 190 stepeni dok ne porumeni, oko 20-ak minuta.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар