PASTA SA HELJDOM I BLITVOM
Na ulju propržiti:
3-4 struka mladog crnog luka (sitno isečeno)
1-2 struka mladog belog luka (sitno isečeno)
Posoliti i pobiberiti, a onda u sve to dodati 2-3 poveće
šake sveže obrane i oprane blitve te na kratko propržiti.
U prohlađeno još dodati:
3 kašike kisele pavlake
200 ml neutralne tečne pavlake za kuvanje i
manju kocku rendanog kačkavalja
Posebno obariti 350 g testenine sa heljdom.
Skuvanu testeninu oprati, tj. šokirati pod mlazom hladne
vode te umešati sa prethodno prodinstanim povrćem, a zatim sve dobro mešanjem sjediniti.
Vatroslatnu činiju blago pouljiti, a onda sasuti
testeninu (pastu sa heljdom).
Posuti sa što više rendanog kačkavalja (100-150 g)
svuda po vrhu.
I na kraju uzeti 2 vezice isečenog svežeg peršuna te
posuti opet svuda po kačkavalju.
Zapeći pastu u rerni na 190 stepeni dok ne porumeni,
oko 20-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар