недеља, 24. април 2022.

PUNJENO PILE

 



Uzeti pile od 1,750-1,800 g težine i raseći ga nožem uzdužno sve do vrata, a onda razdvojiti kožu od mesa, ali voditi računa da se kožica nigde ne ošteti, te izvaditi oba bela pileća mesa sa kostima, a batake i krilca, kao i kožicu ostaviti u jednom komadu.

Pile usoliti.

Belo pileće meso samleti u seckalici i napraviti mleveno meso od njega.

Na malo biljnog ulja propržiti par struka mladog crnog luka, a zatim u sve to dodati:

1 manju tikvicu isečenu na štapiće

2 zelene sveže paprika šilje i

2 crvene sveže paprike (paprike takođe iseći na uže štapiće)

Dinstati svo povrće uz povremeno dolivanje pilećeg bujona (rastvoriti 1 kockicu supe u 500 ml vrele vode).

Na kraju sve začiniti dodavanjem morske soli i crnog mlevenog bibera.

Izdinstano povrće ocediti od viška vode i u njega ubaciti mleveno belo pileće meso.

U to ubaciti još 2 umućena belanca, i dodati vezu svežeg peršuna i malo začina karija.

Po želji mogu se dodati još neki začini, mada i ne mora ništa više.

Unutrašnjost pileta napuniti ovim filom i prekriti kožicom, a onda sve pričvrstiti drvenim čačkalicama.

Uzeti posudu u kojoj će se inače peći pile i samo malo je pouljiti (može pleh da se obloži i kolačarskim papirom), a zatim staviti pile i prekriti ga aluminijumskom folijom.

Ispeći napunjeno pile na 250 stepeni 50 minuta pod folijom,  a onda skinuti foliju i peći pile samo dokle ne porumeni još oko pola sata.




Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар