PUNJENO PILE
Uzeti pile od 1,750-1,800 g težine i raseći ga nožem
uzdužno sve do vrata, a onda razdvojiti kožu od mesa, ali voditi računa da se
kožica nigde ne ošteti, te izvaditi oba bela pileća mesa sa kostima, a batake i
krilca, kao i kožicu ostaviti u jednom komadu.
Pile usoliti.
Belo pileće meso samleti u seckalici i napraviti
mleveno meso od njega.
Na malo biljnog ulja propržiti par struka mladog
crnog luka, a zatim u sve to dodati:
1 manju tikvicu isečenu na štapiće
2 zelene sveže paprika šilje i
2 crvene sveže paprike (paprike takođe iseći na uže
štapiće)
Dinstati svo povrće uz povremeno dolivanje pilećeg
bujona (rastvoriti 1 kockicu supe u 500 ml vrele vode).
Na kraju sve začiniti dodavanjem morske soli i crnog
mlevenog bibera.
Izdinstano povrće ocediti od viška vode i u njega
ubaciti mleveno belo pileće meso.
U to ubaciti još 2 umućena belanca, i dodati vezu svežeg
peršuna i malo začina karija.
Po želji mogu se dodati još neki začini, mada i ne mora
ništa više.
Unutrašnjost pileta napuniti ovim filom i prekriti
kožicom, a onda sve pričvrstiti drvenim čačkalicama.
Uzeti posudu u kojoj će se inače peći pile i samo
malo je pouljiti (može pleh da se obloži i kolačarskim papirom), a zatim
staviti pile i prekriti ga aluminijumskom folijom.
Ispeći napunjeno pile na 250 stepeni 50 minuta pod
folijom, a onda skinuti foliju i peći
pile samo dokle ne porumeni još oko pola sata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар