SKUŠA SA PRILOGOM OD BUNDEVE

 



U seckalici iseckati:

nekoliko čena belog luka

vezicu svežeg peršuna

Skušu očistiti, oprati i povaditi joj kičmenu kost te napraviti filet, a zatim posuti začinom kulinat (začin C ili vegeta), a onda uzeti polovinu mešavine iseckanog belog luka i peršuna te posuti po filetu skuše i preliti sa malo biljnog ulja i još posuti ruzmarinom.

Bundevu muskatnu iseći na sitne kockice i u to dodati preostalu količinu mešavine isečenog belog luka i lista peršuna.

Zatim u to još dodati:

začin kulinat

mleveni crni biber

alevu ljutu papričicu sudžuk

suvi začin origano

đumbir u prahu

Izmešati ovako začinjenu bundevu kašikom i posuti sa nekoliko kašika biljnog ulja, kako bi se začini prihvatili ili dobro zalepili za bundevu.

U veliki pekač sručiti bundevu i poređati začinjen filet skuše.

Sve ispeću u rerni na 190 stepeni po C.




Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi