SKUŠA SA PRILOGOM OD BUNDEVE
U seckalici iseckati:
nekoliko čena belog luka
vezicu svežeg peršuna
Skušu očistiti, oprati i povaditi joj kičmenu kost
te napraviti filet, a zatim posuti začinom kulinat (začin C ili vegeta), a onda
uzeti polovinu mešavine iseckanog belog luka i peršuna te posuti po filetu
skuše i preliti sa malo biljnog ulja i još posuti ruzmarinom.
Bundevu muskatnu iseći na sitne kockice i u to
dodati preostalu količinu mešavine isečenog belog luka i lista peršuna.
Zatim u to još dodati:
začin kulinat
mleveni crni biber
alevu ljutu papričicu sudžuk
suvi začin origano
đumbir u prahu
Izmešati ovako začinjenu bundevu kašikom i posuti sa
nekoliko kašika biljnog ulja, kako bi se začini prihvatili ili dobro zalepili
za bundevu.
U veliki pekač sručiti bundevu i poređati začinjen
filet skuše.
Sve ispeću u rerni na 190 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар