SULTANOVA SARMA – vaskršnja
Skuvati na tišoj vatri sledeće sastojke uz neprestano
mešanje dok se sve nezgusne:
1 litar mleka
1 kesica vanil šećera (10 g)
120 g smeđeg šećera
25-30 g kakao praha
30 g gustina
100 g belog pšeničnog brašna
Kuvan fil smaći sa ringle i u to dodati još:
100 g crne čokolade za kuvanje i
30-40 g margarina
Mešati dok se sve dobro ne sjedini.
Uzeti veću plastičnu tacnu dimenzija 40x30 cm i posuti
je sa 100 g krupnijeg kokosa i preko toga odmah sasuti sav vruć fil i rastanjiti
skroz do ivica tacne (može i najveći pleh od rerene da posluži u ove svrhe).
Odmah ubaciti u frižider i ostaviti da se ohladi
najmanje pola sata.
Po isteku tih pola sata umutiti 250 ml tečne slatke
pavlake u što čvršći šlag i premazati preko kolača, i opet sve vratiti najmanje
na 2 sata u frižider da se hladi i steže.
A po isteku ta 2 sata iseći kolač najpre peko pola dužom
stranom, a onda te dve polovine iseći na po 6 manjih kaiševa.
Svaki komad urolati kao sarmu i poređati u tepsiju
ili neku drugu tacu.
Vratiti sve u frižider da se hladi.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар