SULTANOVA SARMA – vaskršnja

 



Skuvati na tišoj vatri sledeće sastojke uz neprestano mešanje dok se sve nezgusne:

1 litar mleka

1 kesica vanil šećera (10 g)

120 g smeđeg šećera

25-30 g kakao praha

30 g gustina

100 g belog pšeničnog brašna

Kuvan fil smaći sa ringle i u to dodati još:

100 g crne čokolade za kuvanje i

30-40 g margarina

Mešati dok se sve dobro ne sjedini.

Uzeti veću plastičnu tacnu dimenzija 40x30 cm i posuti je sa 100 g krupnijeg kokosa i preko toga odmah sasuti sav vruć fil i rastanjiti skroz do ivica tacne (može i najveći pleh od rerene da posluži u ove svrhe).

Odmah ubaciti u frižider i ostaviti da se ohladi najmanje pola sata.

Po isteku tih pola sata umutiti 250 ml tečne slatke pavlake u što čvršći šlag i premazati preko kolača, i opet sve vratiti najmanje na 2 sata u frižider da se hladi i steže.

A po isteku ta 2 sata iseći kolač najpre peko pola dužom stranom, a onda te dve polovine iseći na po 6 manjih kaiševa.

Svaki komad urolati kao sarmu i poređati u tepsiju ili neku drugu tacu.

Vratiti sve u frižider da se hladi.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi