DOMAĆI SLADOLED
Uzeti 6 većih banana i iseći svaku na kružiće, a onda
sve to ubaciti u zamrzivač na 2 puna sata.
Po isteku ta 2 sata umutiti 3 različita ukusa sladoleda
na sledeći način.
U vanglicu sasuti, pa izblendirati sledeće sastojke:
1/3 zamrznutih banana
šaku jagoda (ili neko drugo crveno voće)
1 kašiku meda
Sve ovo izblendirano sasuti u staklenu elipsastu
činiju.
Zatim izblendirati na isti način drugi, tj. beli sloj
sladoleda od sledećih sastojaka:
1/3 banana
1 kašika meda
Sasuti i ovu drugu izblendiranu masu pored prve mase
sa ukusom jagoda.
I na kraju izblendirati treći ukus sladoleda od
sledećih sastojaka:
1/3 banana
2 kakšike kako praha
1 kašika meda
Sasuti i ovaj treći čokoladni ukus sladoleda u istu
činiju.
Vratiti sladoled da se zamrzne oko 2-3 sata u
zamrzivač, a onda servirati.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар