DOMAĆI SLADOLED

 



Uzeti 6 većih banana i iseći svaku na kružiće, a onda sve to ubaciti u zamrzivač na 2 puna sata.

Po isteku ta 2 sata umutiti 3 različita ukusa sladoleda na sledeći način.

U vanglicu sasuti, pa izblendirati sledeće sastojke:

1/3 zamrznutih banana

šaku jagoda (ili neko drugo crveno voće)

1 kašiku meda

Sve ovo izblendirano sasuti u staklenu elipsastu činiju.

Zatim izblendirati na isti način drugi, tj. beli sloj sladoleda od sledećih sastojaka:

1/3 banana

1 kašika meda

Sasuti i ovu drugu izblendiranu masu pored prve mase sa ukusom jagoda.

I na kraju izblendirati treći ukus sladoleda od sledećih sastojaka:
1/3 banana

2 kakšike kako praha

1 kašika meda

Sasuti i ovaj treći čokoladni ukus sladoleda u istu činiju.

Vratiti sladoled da se zamrzne oko 2-3 sata u zamrzivač, a onda servirati.



Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi