INTEGRALNE KAJZERICE

 


 

Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

180 g kiselog mleka (tj. 1 manja čaša)

prstohvat sitne morske soli

1 kašika maslinovog ulja

1 kašičica praška za pecivo

250 g integralnog ražanog brašna

Zamešeno testo odmah rastanjiti rukama, ali ne previše tanko i manjom čašom povaditi 9 identičnih kružića.

Zagrejati tiganj sa poklopcem, a onda smanjiti ringlu na broj 3 (ukoliko se radi o prekidaču sa 6 brojeva) i peći sa obe strane svaku kajzericu po 5 minuta naizmenično u dva navrata, ali obavezno sve vreme pod poklopcem.

Dobro ohladiti pre upotrebe ove beskvasne kajzerice.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi