KORPICE SA BLITVOM I SIROM
Zamesiti testo za 9 velikih korpica, a od sledećih
sastojaka:
250 g integralnog brašna po želji (ječmeno)
½ kašičice sitne morske soli
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika svinjske masti
1-2 kašike susama
oko 100 ml kisele vode
Zamešeno testo odmoriti 10 minuta, a onda rastanjiti
na 9 kvadrata i svaki spuštati u kalup za pečenje velikih mafina (obložiti
kalup papirnim većim korpicama) i od ubačenog testa formirati korpicu (može još
da se testo podeli na 9 manjih kuglica i da se svaka malo rastanji drvenom
oklagijom, a pre nego se od nje načini korpica).
Na malo ulja propržiti:
Par struka (ili glavica) sečenog mladog crnog luka, a
zatim sve blago posoliti i pobiberiti te pred kraj dodati dve pune šake blitve i
na kratko prodinstati.
Prohlađenim nadevom od blitve napuniti do pola svaku
od 9 korpica.
Zatim umutiti 1 celo jaje te u njega dodati
drobljenog, a slanog sira i tom sirnom masom ispuniti ostatak svake korpice do
vrha.
Ispeći sve na 200 stepeni po C pola sata.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар