KORPICE SA BLITVOM I SIROM

 



Zamesiti testo za 9 velikih korpica, a od sledećih sastojaka:

250 g integralnog brašna po želji (ječmeno)

½ kašičice sitne morske soli

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika svinjske masti

1-2 kašike susama

oko 100 ml kisele vode

Zamešeno testo odmoriti 10 minuta, a onda rastanjiti na 9 kvadrata i svaki spuštati u kalup za pečenje velikih mafina (obložiti kalup papirnim većim korpicama) i od ubačenog testa formirati korpicu (može još da se testo podeli na 9 manjih kuglica i da se svaka malo rastanji drvenom oklagijom, a pre nego se od nje načini korpica).

Na malo ulja propržiti:

Par struka (ili glavica) sečenog mladog crnog luka, a zatim sve blago posoliti i pobiberiti te pred kraj dodati dve pune šake blitve i na kratko prodinstati.

Prohlađenim nadevom od blitve napuniti do pola svaku od 9 korpica.

Zatim umutiti 1 celo jaje te u njega dodati drobljenog, a slanog sira i tom sirnom masom ispuniti ostatak svake korpice do vrha.

Ispeći sve na 200 stepeni po C pola sata.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi