четвртак, 30. јун 2022.

BRZI KOLAČ SA JABUKAMA

 



Skuvati na srednjoj vatri oko 15-ak minuta smesu ili nadev od jabuka:

oko 1 kg rendanih jabuka (mogu i zaleđene jabuke iz zamrzivača)

200 g smeđeg šećera

500 ml vode

Kad se to ukuva, smaći sa ringle i usuti u smesu od jabuka razmućena 2 pudinga od vanile u 100 ml hladne vode, a zatim sve vratiti na ringlu i ukuvati na kratko do zgušnjavanja.

Smaći sa ringle skuvanu smesu i ubaciti još 1 punu kašičicu cimeta.

Odmah naređati keks petit po dnu vatrostalne činije (3x6 komada osnovica da bude) i premazati sa polovinom skuvanog fila do jabuka. Keks ne treba natapati jer će od vrućeg fila sve fino do sutradan da omekavi, a potrebno je ukupno oko 500 g keksa petita.

Preko nadeva od jabuka ide drugi red keksa, zatim preostala polovina fila od jabuka i na kraju se sve završava trećim slojem keksa petita.

Kolač dobro prohladiti, a onda umutiti šlag u prahu sa kiselom vodom i premazati kolač svuda po vrhu.

Preko nanetog šlaga posuti dekoraciju od krupno rendane čokolade.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар