BRZI KOLAČ SA JABUKAMA
Skuvati na srednjoj vatri oko 15-ak minuta smesu ili
nadev od jabuka:
oko 1 kg rendanih jabuka (mogu i zaleđene jabuke iz
zamrzivača)
200 g smeđeg šećera
500 ml vode
Kad se to ukuva, smaći sa ringle i usuti u smesu od
jabuka razmućena 2 pudinga od vanile u 100 ml hladne vode, a zatim sve vratiti
na ringlu i ukuvati na kratko do zgušnjavanja.
Smaći sa ringle skuvanu smesu i ubaciti još 1 punu
kašičicu cimeta.
Odmah naređati keks petit po dnu vatrostalne činije (3x6
komada osnovica da bude) i premazati sa polovinom skuvanog fila do jabuka. Keks
ne treba natapati jer će od vrućeg fila sve fino do sutradan da omekavi, a
potrebno je ukupno oko 500 g keksa petita.
Preko nadeva od jabuka ide drugi red keksa, zatim
preostala polovina fila od jabuka i na kraju se sve završava trećim slojem
keksa petita.
Kolač dobro prohladiti, a onda umutiti šlag u prahu
sa kiselom vodom i premazati kolač svuda po vrhu.
Preko nanetog šlaga posuti dekoraciju od krupno
rendane čokolade.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар