DEZERT NAPOLITANKA – ne peče se

 



Umutiti 500 ml tečne slatke pavlake, a onda u sve to dodati 4 kašike crnog krema.

Uzeti dublji pleh (dimenzija 28x18 centimetara) i malo pouljiti sve stranice, zatim pouljiti dno, a onda obložiti streč folijom čitav pleh.

Potrebno je oko 400-500 g čokoladnih napolitanki.

Po dnu pleha rastanjiti ¼ umućenog fila, a onda poređati red napolitanki i tako naizmenično ponavljati sve do kraja, do utroška materijala, s tim što treba da bude 4 sloja fila i 3 reda napolitanki, a zadnji sloj ostaje fil.

Čim se sve tako nafiluje i poređa potrebno je prekriti sve streč folijom i odložiti u frižider do sutradan ako se kolač pravi kasno uveče, ili najmanje 2 sata.

Sutradan skinuti streč foliju i prevrnuti kolač na tacnu,  a onda ga dekorisati - crnim kremom išarati površinu kolača, i na kraju sve posuti sa mlevenim pečenim lešnicima.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi