DEZERT NAPOLITANKA – ne peče se
Umutiti 500 ml tečne slatke pavlake, a onda u sve to
dodati 4 kašike crnog krema.
Uzeti dublji pleh (dimenzija 28x18 centimetara) i malo
pouljiti sve stranice, zatim pouljiti dno, a onda obložiti streč folijom čitav
pleh.
Potrebno je oko 400-500 g čokoladnih napolitanki.
Po dnu pleha rastanjiti ¼ umućenog fila, a onda poređati
red napolitanki i tako naizmenično ponavljati sve do kraja, do utroška materijala,
s tim što treba da bude 4 sloja fila i 3 reda napolitanki, a zadnji sloj ostaje
fil.
Čim se sve tako nafiluje i poređa potrebno je
prekriti sve streč folijom i odložiti u frižider do sutradan ako se kolač pravi
kasno uveče, ili najmanje 2 sata.
Sutradan skinuti streč foliju i prevrnuti kolač na
tacnu, a onda ga dekorisati - crnim
kremom išarati površinu kolača, i na kraju sve posuti sa mlevenim pečenim
lešnicima.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар