недеља, 19. јун 2022.

FIT HLEB

 



Pomešati u jednu veću činiju sledeće suve sastojke:

15 kašika heljdinog integralnog brašna (ili 150 g)

10 kašika integralnog pšeničnog brašna (ili 100 g)

5 kašika ražanog brašna (integralno takođe, ili 50 g)

1 kašičicu praška za pecivo

1 kašičicu sitne morske soli

malo kima

malo ruzmarina

Mogu da se još dodaju i semenke poput susama, suncokreta i lana (od svega po malo), ali ja to nisam imala.

Sve zamesiti sa 300 ml mlake vode, no ja sam zamesila sve sa 500 ml mlake vode, jer su moje kašike bile nešto punije pri razmeravanju brašna (a ukoliko merite tačno na grame više od 300 ml vode neće trebati).

Odmah testo sasuti u kalup obložen kolačarskim papirom i hleb ispeći na 190 stepeni po C oko 40-ak minuta.

Ovakav hleb, sirov i beskvasan najlepše jeste tostirati pre nego od njega napravite prvi jutarnji sendvič.

Prijatno!

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар