FIT HLEB
Pomešati u jednu veću činiju sledeće suve sastojke:
15 kašika heljdinog integralnog brašna (ili 150 g)
10 kašika integralnog pšeničnog brašna (ili 100 g)
5 kašika ražanog brašna (integralno takođe, ili 50
g)
1 kašičicu praška za pecivo
1 kašičicu sitne morske soli
malo kima
malo ruzmarina
Mogu da se još dodaju i semenke poput susama,
suncokreta i lana (od svega po malo), ali ja to nisam imala.
Sve zamesiti sa 300 ml mlake vode, no ja sam
zamesila sve sa 500 ml mlake vode, jer su moje kašike bile nešto punije pri
razmeravanju brašna (a ukoliko merite tačno na grame više od 300 ml vode neće
trebati).
Odmah testo sasuti u kalup obložen kolačarskim
papirom i hleb ispeći na 190 stepeni po C oko 40-ak minuta.
Ovakav hleb, sirov i beskvasan najlepše jeste
tostirati pre nego od njega napravite prvi jutarnji sendvič.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар