FIT HLEB

 



Pomešati u jednu veću činiju sledeće suve sastojke:

15 kašika heljdinog integralnog brašna (ili 150 g)

10 kašika integralnog pšeničnog brašna (ili 100 g)

5 kašika ražanog brašna (integralno takođe, ili 50 g)

1 kašičicu praška za pecivo

1 kašičicu sitne morske soli

malo kima

malo ruzmarina

Mogu da se još dodaju i semenke poput susama, suncokreta i lana (od svega po malo), ali ja to nisam imala.

Sve zamesiti sa 300 ml mlake vode, no ja sam zamesila sve sa 500 ml mlake vode, jer su moje kašike bile nešto punije pri razmeravanju brašna (a ukoliko merite tačno na grame više od 300 ml vode neće trebati).

Odmah testo sasuti u kalup obložen kolačarskim papirom i hleb ispeći na 190 stepeni po C oko 40-ak minuta.

Ovakav hleb, sirov i beskvasan najlepše jeste tostirati pre nego od njega napravite prvi jutarnji sendvič.

Prijatno!

 

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi