NAJBRŽI DEZERT NA SVETU
Umutiti:
500 ml tečne slatke pavlake
Zatim u to dodati:
150 g krem sira i
2 kašike karamel preliva
U jednoj manjoj šerpici pomešati:
100 ml mleka i
50 ml jake skuvane instant kafe (3 kašičice kafe
preliti sa 50 ml tople vode)
Zagrejati dobro mešavinu mleka i kafe, da bude
vrelije jer se ovim natapa keks petit beure.
Potrebno je oko 250-300 g keksa petita.
Na tacni oformiti dno od keksa (svaki keks pre
slaganja i spuštanja na tacnu natopiti u mešavini mleka i kafe) te oformiti
podlogu 4x3 reda keksa.
Pošto se poređa prvi sloj keksa, preko njega naneti
polovinu umućenog fila, a onda preko toga opet drugi red natopljenog kesa i na
kraju sve završiti sa preostalom polovinom fila.
Uzeti 2 banane i iseći ih na kružiće, a onda po vrhu
kolača poređati kolutiće banana.
Na samom kraju preko svega toga naneti karamel preliv.
Ohladiti u frižideru najmanje 2 sata, a najbolje
pustiti da sve prenoći i odmekne do sutradan.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар