NAJBRŽI DEZERT NA SVETU

 



Umutiti:

500 ml tečne slatke pavlake

Zatim u to dodati:

150 g krem sira i

2 kašike karamel preliva

U jednoj manjoj šerpici pomešati:

100 ml mleka i

50 ml jake skuvane instant kafe (3 kašičice kafe preliti sa 50 ml tople vode)

Zagrejati dobro mešavinu mleka i kafe, da bude vrelije jer se ovim natapa keks petit beure.

Potrebno je oko 250-300 g keksa petita.

Na tacni oformiti dno od keksa (svaki keks pre slaganja i spuštanja na tacnu natopiti u mešavini mleka i kafe) te oformiti podlogu 4x3 reda keksa.

Pošto se poređa prvi sloj keksa, preko njega naneti polovinu umućenog fila, a onda preko toga opet drugi red natopljenog kesa i na kraju sve završiti sa preostalom polovinom fila.

Uzeti 2 banane i iseći ih na kružiće, a onda po vrhu kolača poređati kolutiće banana.

Na samom kraju preko svega toga naneti karamel preliv.

Ohladiti u frižideru najmanje 2 sata, a najbolje pustiti da sve prenoći i odmekne do sutradan.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi