PŠENIČNI HLEB
Pomešati sledeće sastojke:
500 g integralnog pšeničnog brašna
1 kašičicu praška za pecivo
½ kašičice sode bikarbone
1 kašičicu sitne morske soli
1 kašika miks zrnevlja (celo seme lana, susam i suncokret)
3 kašike maslinovog ulja
Ovo zakuvati sa 450 ml hladne obične vode i sve dobro
izmešati drvenom varjačom.
Obložit pleh kolačarskim papirom, zatim posuti dno
pleha ovsenim pahuljicama i sasuti svo testo, a onda po vrhu naneti sloj ovsenih
pahuljica.
Odmah ubaciti pšenični hleb u zagrejanu pećnicu i ispeći
ga 10 minuta na 200 stepeni po C, a onda grejač smanjiti na 180 stepeni po C te
peći hleb još 30 minuta (ukupno vreme pečenja iznosi 40 minuta).
Pečen hleb odmah izvaditi iz pleha, oguliti kolačarski
papir, položiti ga na rešetku i dobro ohladiti.
Ohlađeno seći.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар