петак, 10. јун 2022.

PŠENIČNI HLEB

 



Pomešati sledeće sastojke:

500 g integralnog pšeničnog brašna

1 kašičicu praška za pecivo

½ kašičice sode bikarbone

1 kašičicu sitne morske soli

1 kašika miks zrnevlja (celo seme lana, susam i suncokret)

3 kašike maslinovog ulja

Ovo zakuvati sa 450 ml hladne obične vode i sve dobro izmešati drvenom varjačom.

Obložit pleh kolačarskim papirom, zatim posuti dno pleha ovsenim pahuljicama i sasuti svo testo, a onda po vrhu naneti sloj ovsenih pahuljica.

Odmah ubaciti pšenični hleb u zagrejanu pećnicu i ispeći ga 10 minuta na 200 stepeni po C, a onda grejač smanjiti na 180 stepeni po C te peći hleb još 30 minuta (ukupno vreme pečenja iznosi 40 minuta).

Pečen hleb odmah izvaditi iz pleha, oguliti kolačarski papir, položiti ga na rešetku i dobro ohladiti.

Ohlađeno seći.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар