ROĐENDANSKA VOĆNA PLAZMA TORTA (DINOSAURUS) - ne peče se
Za čitavu tortu potrebno je 300 g plazme keksa ili
dve manje kutije ili jedna dupla plazma.
Uzeti obruč od okruglog pleha (veći) kome se
otključava dno, i položiti ga preko okrugle tacne za tortu.
Potom zagrejati malo mleka (oko 150-200 ml) te u
vruće mleko umakati plazmu i odmah od nje oformiti podlogu ili dno torte (potrebno
je oko 150 g plazme ili jedno malo pakovanje).
Umutiti, tj. izmešati ručno:
400 ml kisele pavlake i
120 g smeđeg šećera
Potom razmutiti 1 supenu kašiku goveđeg želatina (ili
kesicu od 10 g) sa malo hladne vode, a kada želatin nabubri rastopiti ga na vrućoj
ringli uz neprestano mešanje dok se ne pretvori u tečnost.
Otopljen želatin sasuti u kiselu pavlaku i opet sve izmešati.
U drugoj većoj vangilicu umutiti mikserom:
500 ml tečne slatke pavlake
Onda u to sve
umućeno dodati onu kiselu pavlaku.
Dobijeni fil odmah podeliti na dva jednaka dela.
U prvi deo sasuti:
100 g mlevene plazme i
100 g drobljene plazme
Izmešati i naneti prvi deo fila preko već formirane podloge.
U drugi deo fila ubaciti miks 400 g zamznutog šumskog
voća.
Preko prvog dela odmah naneti i ovaj drugi deo fila.
Tortu ubaciti u frižider da se u obruču steže.
Ukoliko tortu pravite izjutra onda je tek nedge
predveče osloboditi treba obraču i dalje završiti dekoracijama po želji.
Posle nekoliko sati hlađenja i stezanja tortu osloboditi
obruča, a zatim umutiti mikserom:
200 g šlaga u prahu i
300 ml hladne vode
Šlagom izmazati tortu okolo i po vrhu, a onda uz pomoć
šprica i kolačarskih boja, a sve po želji slavljenika tortu išarati i ukrasiti.
Srećan rođendan osmi!
Коментари
Постави коментар