уторак, 21. јун 2022.

ROĐENDANSKA VOĆNA PLAZMA TORTA (DINOSAURUS) - ne peče se

 



Za čitavu tortu potrebno je 300 g plazme keksa ili dve manje kutije ili jedna dupla plazma.

Uzeti obruč od okruglog pleha (veći) kome se otključava dno, i položiti ga preko okrugle tacne za tortu.

Potom zagrejati malo mleka (oko 150-200 ml) te u vruće mleko umakati plazmu i odmah od nje oformiti podlogu ili dno torte (potrebno je oko 150 g plazme ili jedno malo pakovanje).

Umutiti, tj. izmešati ručno:

400 ml kisele pavlake i

120 g smeđeg šećera

Potom razmutiti 1 supenu kašiku goveđeg želatina (ili kesicu od 10 g) sa malo hladne vode, a kada želatin nabubri rastopiti ga na vrućoj ringli uz neprestano mešanje dok se ne pretvori u tečnost.

Otopljen želatin sasuti u kiselu pavlaku i opet sve izmešati.

U drugoj većoj vangilicu umutiti mikserom:

500 ml tečne slatke pavlake

Onda u to  sve umućeno dodati onu kiselu pavlaku.

Dobijeni fil odmah podeliti na dva jednaka dela.

U prvi deo sasuti:

100 g mlevene plazme i

100 g drobljene plazme

Izmešati i naneti prvi deo fila preko već formirane podloge.

U drugi deo fila ubaciti miks 400 g zamznutog šumskog voća.

Preko prvog dela odmah naneti i ovaj drugi deo fila.

Tortu ubaciti u frižider da se u obruču steže.

Ukoliko tortu pravite izjutra onda je tek nedge predveče osloboditi treba obraču i dalje završiti dekoracijama po želji.

Posle nekoliko sati hlađenja i stezanja tortu osloboditi obruča, a zatim umutiti mikserom:

200 g šlaga u prahu i

300 ml hladne vode

Šlagom izmazati tortu okolo i po vrhu, a onda uz pomoć šprica i kolačarskih boja, a sve po želji slavljenika tortu išarati i ukrasiti.

Srećan rođendan osmi!

  

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар