ROLAT OD VIŠANJA - ne peče se

 



Zamesiti glatku masu od sledećih sastojaka:

250 g mlevenog keksa petita

4 kašike džema do višanja i

vode nekoliko kašika (kako bi se zamesila glatka masa)

Zamešenu podlogu ostaviti najmanje 10-ak minuta u frižider.

Za to vreme umutiti fil od sledećih sastojaka:

250 ml tečne slatke pavlake

Čim se umuti slatka pavlaka u nju dodati:

150 g krem sira i

3 kašike džema od višanja

Iz frižidera izvaditi masu i drvenom oklagijom rastanjiti je u formu pravougaonika (istanjiti između dva lista streč folije).

Zatim sa 2/3 fila izmazati rastanjenu podlogu, a onda sve urolati.

Rolat položiti na tacu te sa svih strana, ali i po vrhu izmazati ga sa 1/3 preostalog fila.

Dekorisati po vrhu sa svežim višnjama, a onda odložiti u frižider da se ohladi i stegne, najmanje 2-3 sata pre serviranja.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi