ROLAT OD VIŠANJA - ne peče se
Zamesiti glatku masu od sledećih sastojaka:
250 g mlevenog keksa petita
4 kašike džema do višanja i
vode nekoliko kašika (kako bi se zamesila glatka
masa)
Zamešenu podlogu ostaviti najmanje 10-ak minuta u
frižider.
Za to vreme umutiti fil od sledećih sastojaka:
250 ml tečne slatke pavlake
Čim se umuti slatka pavlaka u nju dodati:
150 g krem sira i
3 kašike džema od višanja
Iz frižidera izvaditi masu i drvenom oklagijom rastanjiti
je u formu pravougaonika (istanjiti između dva lista streč folije).
Zatim sa 2/3 fila izmazati rastanjenu podlogu, a onda
sve urolati.
Rolat položiti na tacu te sa svih strana, ali i po
vrhu izmazati ga sa 1/3 preostalog fila.
Dekorisati po vrhu sa svežim višnjama, a onda odložiti
u frižider da se ohladi i stegne, najmanje 2-3 sata pre serviranja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар