BRZA VOĆNA ROĐENDANSKA TORTA - ne peče se
Zamesiti biskvitnu podlogu od sledećih sastojaka:
300 g mlevenog keksa
120 g otopljenog margarina
120 ml hladnog mleka
Podlogu rastanjiti unutar obruča (uzeti veći obruč
od pleha kome se otključava dno)
Zatim preko rastanjene i formirane biskvitne podloge
naneti 5 većih kašika crnog krema, a onda sve odložiti u frižider.
Mikserom izmutiti fil od sledećih sastojaka:
400 g krem sira
3 kašike smeđeg šećera
400 ml tečne slatke pavlake
Kada se sve ovo umuti potrebno je još samo ubaciti kesu
zamrznutog šumskog voća (pakovanje od 400 g), onda se izmeša fil ručno, a potom
se saspe preko podloge i rastanji posvuda ravnomerno.
Vratiti tortu opet u frižider.
Preliv od bele čokolade dolazi po vrhu ove torte, a za
preliv potrebo je rastopiti preostalih 100 ml slatke tečne pavlake i 200 g bele
čokolade za kuvanje.
Pošto se torta na kraju dekoriše ovim prelivom od
bele čokolade do sutradan se drži u obruču, a kako bi se fino stegla.
Sutradan tortu osloboditi obruča i servirati parčiće
željene veličine.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар