BRZA VOĆNA ROĐENDANSKA TORTA - ne peče se

 



Zamesiti biskvitnu podlogu od sledećih sastojaka:

300 g mlevenog keksa

120 g otopljenog margarina

120 ml hladnog mleka

Podlogu rastanjiti unutar obruča (uzeti veći obruč od pleha kome se otključava dno)

Zatim preko rastanjene i formirane biskvitne podloge naneti 5 većih kašika crnog krema, a onda sve odložiti u frižider.

Mikserom izmutiti fil od sledećih sastojaka:

400 g krem sira

3 kašike smeđeg šećera

400 ml tečne slatke pavlake

Kada se sve ovo umuti potrebno je još samo ubaciti kesu zamrznutog šumskog voća (pakovanje od 400 g), onda se izmeša fil ručno, a potom se saspe preko podloge i rastanji posvuda ravnomerno.

Vratiti tortu opet u frižider.

Preliv od bele čokolade dolazi po vrhu ove torte, a za preliv potrebo je rastopiti preostalih 100 ml slatke tečne pavlake i 200 g bele čokolade za kuvanje.

Pošto se torta na kraju dekoriše ovim prelivom od bele čokolade do sutradan se drži u obruču, a kako bi se fino stegla.

Sutradan tortu osloboditi obruča i servirati parčiće željene veličine.




Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi