DEZERT INSTANT KAFA
U manju šerpu
nasuti:
4 kašike
biljnog mleka u prahu (heljdino)
100 g
smeđeg šećera
Preliti sve
sa 500 ml ključale vode, a onda u to ubaciti 2 kašike instant kafe.
Posebno pomešati
3 kašike gustina i malo hladne vode (oko 60 ml), a onda gustin sasuti u vruće
mleko i skuvati na ringli uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
Pripremiti 4
dezertne činije, a po dnu svake nadrobiti po 2-3 keksa petita ili nešto drugo.
Skuvan fil
naneti ravnomerno u 4 dezertne činije, a preko već nadrobljenog keksa petita.
Zatim umutiti
dekoraciju od sledećih sastojaka:
2 kašike
instant kafe
2 kašike
smeđeg šećera
2 kašike
ključale vode
Umutiti mikserom
sve dok masa ne postane gusta, a onda po vrhu svake činije naneti ovu dekoraciju.
I na kraju sve
preliti karamel prelivom.
Dezert ohladiti
dobro u frižideru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар