субота, 16. јул 2022.

DEZERT INSTANT KAFA



U manju šerpu nasuti:

4 kašike biljnog mleka u prahu (heljdino)

100 g smeđeg šećera

Preliti sve sa 500 ml ključale vode, a onda u to ubaciti 2 kašike instant kafe.

Posebno pomešati 3 kašike gustina i malo hladne vode (oko 60 ml), a onda gustin sasuti u vruće mleko i skuvati na ringli uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.

Pripremiti 4 dezertne činije, a po dnu svake nadrobiti po 2-3 keksa petita ili nešto drugo.

Skuvan fil naneti ravnomerno u 4 dezertne činije, a preko već nadrobljenog keksa petita.

Zatim umutiti dekoraciju od sledećih sastojaka:

2 kašike instant kafe

2 kašike smeđeg šećera

2 kašike ključale vode

Umutiti mikserom sve dok masa ne postane gusta, a onda po vrhu svake činije naneti ovu dekoraciju.

I na kraju sve preliti karamel prelivom.

Dezert ohladiti dobro u frižideru.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар