KOLAČ SA RIBIZLAMA
U dubljoj činiji pomešati suve sastojke:
280 g belog mekog brašna (tip 400)
prstohvat sitne morske soli
1 kašičicu praška za pecivo
U to zatim dodati:
100 g margarina sa sobne temperature i izgnječiti
rukama
Posebno još umutiti viljuškom:
1 celo jaje i
80 g smeđeg šećera
Zatim ove umućene sastojke sasuti u brašno i izgnječit
testo sve dok ne postane trošno ili mrvičasto.
Manji pleh (može i pleh za tart) obložiti
kolačarskim papirom i sasuti testo na dno i oblikovati podlogu rukama, ali
obavezno ostaviti jedan manji deo testa, jer će trebati za posipanje po vrhu ovog
kolača.
Preko već oformljene donje podloge naređati posvuda
ravnomerno:
200 g zamrznutih crnih ribizli
100 g smeđeg šećera
2 kašike gustina i
preostale mrvice testa
Kolač ispeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko
40-ak minuta ili dok sve ne porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар