понедељак, 25. јул 2022.

KOLAČ SA RIBIZLAMA

 


U dubljoj činiji pomešati suve sastojke:

280 g belog mekog brašna (tip 400)

prstohvat sitne morske soli

1 kašičicu praška za pecivo

U to zatim dodati:

100 g margarina sa sobne temperature i izgnječiti rukama

Posebno još umutiti viljuškom:

1 celo jaje i

80 g smeđeg šećera

Zatim ove umućene sastojke sasuti u brašno i izgnječit testo sve dok ne postane trošno ili mrvičasto.

Manji pleh (može i pleh za tart) obložiti kolačarskim papirom i sasuti testo na dno i oblikovati podlogu rukama, ali obavezno ostaviti jedan manji deo testa, jer će trebati za posipanje po vrhu ovog kolača.

Preko već oformljene donje podloge naređati posvuda ravnomerno:

200 g zamrznutih crnih ribizli

100 g smeđeg šećera

2 kašike gustina i

preostale mrvice testa

Kolač ispeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-ak minuta ili dok sve ne porumeni.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар