KOLAČ SA RIBIZLAMA

 


U dubljoj činiji pomešati suve sastojke:

280 g belog mekog brašna (tip 400)

prstohvat sitne morske soli

1 kašičicu praška za pecivo

U to zatim dodati:

100 g margarina sa sobne temperature i izgnječiti rukama

Posebno još umutiti viljuškom:

1 celo jaje i

80 g smeđeg šećera

Zatim ove umućene sastojke sasuti u brašno i izgnječit testo sve dok ne postane trošno ili mrvičasto.

Manji pleh (može i pleh za tart) obložiti kolačarskim papirom i sasuti testo na dno i oblikovati podlogu rukama, ali obavezno ostaviti jedan manji deo testa, jer će trebati za posipanje po vrhu ovog kolača.

Preko već oformljene donje podloge naređati posvuda ravnomerno:

200 g zamrznutih crnih ribizli

100 g smeđeg šećera

2 kašike gustina i

preostale mrvice testa

Kolač ispeći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40-ak minuta ili dok sve ne porumeni.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi