PILEĆA PASTA
Na malo biljnog ulja, i to poklopljeno prodinstati
povrće dok ne omekavi:
par glavica sitno sečenog crnog luka
2 veće isečene sveže zelene paprika
morsku sitnu so
malo aleve paprike (1/2 kašičice)
U drugoj šerpi posebno prodinstati:
isečeno belo pileće meso (seći na kockice)
par čena seckanog belog luka
morsku sitnu so
crni mleveni biber
malo aleve paprike (1/2 kašičice)
Potrebno je još obariti oko 6 minuta 300-350 g
heljdine testenine, a obareno isprati pod mlazom hladne vode.
U veću šerpu nasuti malo biljnog ulja, a onda
ubaciti 1 kašiku gustina te brzo promešati, i onda usuti još 400 ml neutralne tečne pavlake za kuvanje i prokuvati
kratko oko 2 minuta.
Zatim u pavlaku sasuti svo prodinstano povrće i belo
pileće meso, a onda nasuti i malo vruće vode.
I na kraju u sve to ubaciti opranu testeninu i doliti
još malo vruće vode, a kako bi se dobila fina kremasta ujednačena masa, tj.
pasta.
Prodinstati sve vrlo kratko, potom servirati toplo
jelo, a najbolje uz što više svežeg paradajza.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар