недеља, 17. јул 2022.

PILEĆA PASTA

 



Na malo biljnog ulja, i to poklopljeno prodinstati povrće dok ne omekavi:

par glavica sitno sečenog crnog luka

2 veće isečene sveže zelene paprika

morsku sitnu so

malo aleve paprike (1/2 kašičice)

U drugoj šerpi posebno prodinstati:

isečeno belo pileće meso (seći na kockice)

par čena seckanog belog luka

morsku sitnu so

crni mleveni biber

malo aleve paprike (1/2 kašičice)

Potrebno je još obariti oko 6 minuta 300-350 g heljdine testenine, a obareno isprati pod mlazom hladne vode.

U veću šerpu nasuti malo biljnog ulja, a onda ubaciti 1 kašiku gustina te brzo promešati, i onda usuti još  400 ml neutralne tečne pavlake za kuvanje i prokuvati kratko oko 2 minuta.

Zatim u pavlaku sasuti svo prodinstano povrće i belo pileće meso, a onda nasuti i malo vruće vode.

I na kraju u sve to ubaciti opranu testeninu i doliti još malo vruće vode, a kako bi se dobila fina kremasta ujednačena masa, tj. pasta.

Prodinstati sve vrlo kratko, potom servirati toplo jelo, a najbolje uz što više svežeg paradajza.

Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар