уторак, 19. јул 2022.

SLANI MAFINI OD TIKVICE

 



Izrendati jednu veću neoguljenu tikvicu, a zatim sve to posoliti i ostaviti na kratko po strani sve dok tikvica ne otpusti sok.

Za to vreme skuvati 2 tvrdo kuvana jaja oko 10-ak minuta.

Potom na malo ulja prodinstati povrće:

sitno isečen crni luk

3 sveže zelene paprike (iseckane)

sitno isečenu šargarepu

malo morske sitne soli

crni mleveni biber

U ovo prodinstano, a malo prohlađeno povrće dodati:

ona 2 isečena tvrdo skuvana belanceta i

1 celo jaje

Pleh za pečenje 12 većih mafina obložiti papirnim korpicama (9 komada).

Izrendanu tikvicu ocediti od viška vode, a onda u to dodati sledeće:

1 celo jaje

crni mleveni biber

U svaku papirnu korpicu nasuti po 1 kašiku pomešane mase od tikvice te napraviti kašikom udubljenje, i odmah ubaciti pleh u zagrejanu rernu na 200 stepeni po C i ispeći ravno 15 minuta.

Izvaditi tako zapečene korpice po isteku prvih 15 minuta i do vrha napuniti već pripremljenim nadevom od prodinstanog povrća.

Po vrhu svakog mafina naneti veći sloj sitno izrendanog kačkavalja (oko 100 g).

Odmah vratiti sve u toplu rernu i na 200 stepeni po C sve zapeći još dodatnih 15 minuta.

Po želji uz ove slane mafine od tikvice može da se napravi i preliv po želji, mada i ne mora.

Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар