SLANI MAFINI OD TIKVICE
Izrendati jednu veću neoguljenu tikvicu, a zatim sve
to posoliti i ostaviti na kratko po strani sve dok tikvica ne otpusti sok.
Za to vreme skuvati 2 tvrdo kuvana jaja oko 10-ak
minuta.
Potom na malo ulja prodinstati povrće:
sitno isečen crni luk
3 sveže zelene paprike (iseckane)
sitno isečenu šargarepu
malo morske sitne soli
crni mleveni biber
U ovo prodinstano, a malo prohlađeno povrće dodati:
ona 2 isečena tvrdo skuvana belanceta i
1 celo jaje
Pleh za pečenje 12 većih mafina obložiti papirnim
korpicama (9 komada).
Izrendanu tikvicu ocediti od viška vode, a onda u to
dodati sledeće:
1 celo jaje
crni mleveni biber
U svaku papirnu korpicu nasuti po 1 kašiku pomešane
mase od tikvice te napraviti kašikom udubljenje, i odmah ubaciti pleh u
zagrejanu rernu na 200 stepeni po C i ispeći ravno 15 minuta.
Izvaditi tako zapečene korpice po isteku prvih 15
minuta i do vrha napuniti već pripremljenim nadevom od prodinstanog povrća.
Po vrhu svakog mafina naneti veći sloj sitno
izrendanog kačkavalja (oko 100 g).
Odmah vratiti sve u toplu rernu i na 200 stepeni po
C sve zapeći još dodatnih 15 minuta.
Po želji uz ove slane mafine od tikvice može da se napravi
i preliv po želji, mada i ne mora.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар