TIKVICE IZ RERNE - drugi način



Jednu veću, ali neoguljenu tikvicu iseći po dužini na tanje šnite.

Zatim u jednu veću, ali pliću posudu pomešati sledeće sastojke:

oko 100-150 g prezle

kockicu sitno izrendanog kačkavalja (oko 50 g)

1 kašičicu sitne morske soli

malo sveže usitnjenog bosiljka balzamiko

suvi začin origano

par čena sitno sečenog belog luka

Svako parče tikvice dalje premazati sa biljnim uljem i to sa obe strane, a onda svako parče uvaljati u mešavinu prezle i začina, a onda sve poređati u najveći pleh od rerne, koji je obložen kolačarskim papirom.

Tikvice odmah ubaciti u dobro zagrejanu rernu te ispeći na 200 stepeni po C oko 20-ak minuta, do pola sata vremena ili dok sve ne porumeni.

Uz ove tikvice može se jesti neki sos ili preliv po želji.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi