TIKVICE IZ RERNE - drugi način
Jednu veću, ali neoguljenu tikvicu iseći po dužini
na tanje šnite.
Zatim u jednu veću, ali pliću posudu pomešati
sledeće sastojke:
oko 100-150 g prezle
kockicu sitno izrendanog kačkavalja (oko 50 g)
1 kašičicu sitne morske soli
malo sveže usitnjenog bosiljka balzamiko
suvi začin origano
par čena sitno sečenog belog luka
Svako parče tikvice dalje premazati sa biljnim uljem
i to sa obe strane, a onda svako parče uvaljati u mešavinu prezle i začina, a
onda sve poređati u najveći pleh od rerne, koji je obložen kolačarskim papirom.
Tikvice odmah ubaciti u dobro zagrejanu rernu te ispeći
na 200 stepeni po C oko 20-ak minuta, do pola sata vremena ili dok sve ne
porumeni.
Uz ove tikvice može se jesti neki sos ili preliv po
želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар