петак, 15. јул 2022.

TIKVICE IZ RERNE

 



Dve oprane, ali neoljuštene bioorganske tikvice iseći uzdužno na tanje kriške, a onda ih posoliti te ostaviti na kratko da puste sok.

Pomešati u činiji:

2-3 kašike žutog kukuruznog brašna

2-3 kašike belog mekog brašna

malo morske sitne soli

Potom, svako parče tikvica uvaljati u ovu mešavinu brašna i soli.

Posebno umutiti:

3 jajeta

jednu kockicu rendanog kačkavalja

malo morske sitne soli

Najveći pleh od rerne obložiti kolačarskim papirom i malo pouljiti (ja sam zaboravila te i nije neki propust).

Svaku krišku brašnjave tikvice uvaljati u umućeno jaje i kačkavalj, te dalje sve poređati u pleh.

Zatim po vrhu svake tikvice naneti po sloj izrendanog kačkavalja.

Pleh ubaciti u zagrejanu rernu na 220 stepeni po C te ispeći tikvice sve dok ne porumene.

Pečene tikvice garnirati po želji, a predlog je kriškama svežeg bioogranskog paradajza i sledećim prelivom.

Preliv ili sos pripremiti mešanjem sledećih sastojaka:

180 ml kiselog mleka

morska sitna so

mleveni crni biber

jedna manja glavica ili par čena iseckanog belog luka




Prijatno!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар