TIKVICE IZ RERNE
Dve oprane, ali neoljuštene bioorganske tikvice
iseći uzdužno na tanje kriške, a onda ih posoliti te ostaviti na kratko da puste
sok.
Pomešati u činiji:
2-3 kašike žutog kukuruznog brašna
2-3 kašike belog mekog brašna
malo morske sitne soli
Potom, svako parče tikvica uvaljati u ovu mešavinu
brašna i soli.
Posebno umutiti:
3 jajeta
jednu kockicu rendanog kačkavalja
malo morske sitne soli
Najveći pleh od rerne obložiti kolačarskim papirom i
malo pouljiti (ja sam zaboravila te i nije neki propust).
Svaku krišku brašnjave tikvice uvaljati u umućeno
jaje i kačkavalj, te dalje sve poređati u pleh.
Zatim po vrhu svake tikvice naneti po sloj izrendanog
kačkavalja.
Pleh ubaciti u zagrejanu rernu na 220 stepeni po C
te ispeći tikvice sve dok ne porumene.
Pečene tikvice garnirati po želji, a predlog je kriškama
svežeg bioogranskog paradajza i sledećim prelivom.
Preliv ili sos pripremiti mešanjem sledećih
sastojaka:
180 ml kiselog mleka
morska sitna so
mleveni crni biber
jedna manja glavica ili par čena iseckanog belog
luka
Prijatno!
Коментари
Постави коментар