TORTILJA SA NADEVOM
Za ovo jelo
potrebno je pakovanje gotovih tortilja (12 komada), a svaku treba na kratko
zapeći sa obe strane, dakle u suvom i vrelom tiganju na vrućoj ringli.
Nadev se
priprema na sledeći način:
Na ulju
prodinstati pileće meso isečeno na manje komadiće i posoliti.
Posebno prepržiti
mlade organske crvene krompire navađenje iz povrtne bašte.
Zatim narezati
što više sezonskog svežeg povrća:
paradajz
zelena paprika
crni mladi luk
I za nadev
potrebno je još nekoliko kašičica senfa kao i majoneza.
Pošto se
svaka tortilja zapeče sa obe strane preko samo jedne polovine se nafiluje na
ovaj način dosta povrća i pilećeg mesa:
poređati pržene
krompiriće
zatim preprženo
pileće meso
potom tanje
kolutiće svežeg paradajza
zelenu svežu
papriku isečenu na uske štapiće
sitno sečen
crni luk
senf
i majonez
Tortilju nakon
nadevanja odmah preklopiti preko pola i sve je spremno za obed.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар