TORTILJA SA NADEVOM



Za ovo jelo potrebno je pakovanje gotovih tortilja (12 komada), a svaku treba na kratko zapeći sa obe strane, dakle u suvom i vrelom tiganju na vrućoj ringli.

Nadev se priprema na sledeći način:

Na ulju prodinstati pileće meso isečeno na manje komadiće i posoliti.

Posebno prepržiti mlade organske crvene krompire navađenje iz povrtne bašte.

Zatim narezati što više sezonskog svežeg povrća:

paradajz

zelena paprika

crni mladi luk

I za nadev potrebno je još nekoliko kašičica senfa kao i majoneza.

Pošto se svaka tortilja zapeče sa obe strane preko samo jedne polovine se nafiluje na ovaj način dosta povrća i pilećeg mesa:

poređati pržene krompiriće

zatim preprženo pileće meso

potom tanje kolutiće svežeg paradajza

zelenu svežu papriku isečenu na uske štapiće

sitno sečen crni luk

senf

i majonez

Tortilju nakon nadevanja odmah preklopiti preko pola i sve je spremno za obed.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi