ČOKOLADNI KUGLOF SA PRELIVOM
Umutiti mikserom:
5 celih jaja
prstohvat morske soli
1 kesicu vanil šećera
250 g smeđeg šećera
Zatim u sve to dodavati sledeće sastojke:
200 ml biljnog ulja
220 ml jogurta
3 kašike kako praha
250 g brašna (belo meko tip 400)
1 kesicu praška za pecivo
Kalup za pečenje kuglofa dobro izmazati margarinom,
te sasuti masu i ispeći kuglof na 180 stepeni po C oko 45 minuta.
Pečen kuglof izbockati svuda po površini drvenom
čačkalicom i ostaviti u kalupu da se prohladi 15 minuta.
Rastopiti na ringli:
300 ml mleka
4 kašike biljnog ulja
2 kašike kako praha
100 g crne čokolade za kuvanje
Ovim prelivom, a po isteku onih prvih 15 minuta
preliti kuglof i ostaviti ga u kalupu tako prelivenog još 15 minuta dok ne
upije tečnost.
Po isteku tih drugih 15 minuta natopljeni kuglof iz
kalupa prevrnuti na tacnu, neka vas ne iznenadi ako kolač ne upije svu tečnost,
te stoga prevrnuti treba da neku tacnu koja ima malo zaštitnih bedema.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар