недеља, 7. август 2022.

ČOKOLADNI KUGLOF SA PRELIVOM



Umutiti mikserom:

5 celih jaja

prstohvat morske soli

1 kesicu vanil šećera  

250 g smeđeg šećera

Zatim u sve to dodavati sledeće sastojke:

200 ml biljnog ulja

220 ml jogurta

3 kašike kako praha

250 g brašna (belo meko tip 400)

1 kesicu praška za pecivo

Kalup za pečenje kuglofa dobro izmazati margarinom, te sasuti masu i ispeći kuglof na 180 stepeni po C oko 45 minuta.

Pečen kuglof izbockati svuda po površini drvenom čačkalicom i ostaviti u kalupu da se prohladi 15 minuta.

Rastopiti na ringli:

300 ml mleka

4 kašike biljnog ulja

2 kašike kako praha

100 g crne čokolade za kuvanje

Ovim prelivom, a po isteku onih prvih 15 minuta preliti kuglof i ostaviti ga u kalupu tako prelivenog još 15 minuta dok ne upije tečnost.

Po isteku tih drugih 15 minuta natopljeni kuglof iz kalupa prevrnuti na tacnu, neka vas ne iznenadi ako kolač ne upije svu tečnost, te stoga prevrnuti treba da neku tacnu koja ima malo zaštitnih bedema.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар