JELO OD PATLIDŽANA



Jedan osrednji bioorganski patlidžan, malo opran i neoljušten iseći na sitnije kockice, a potom sve ubaciti u pliću veću šerpu sa poklopcem i dinstati na tišoj vatri.

Onda u sve ovo ubaciti par čena sitno isečenog belog luka te nastaviti dinstanje dalje.

Kada se sve uprži dodati 3-4 manja sitno isečena sveža paradajza, a zatim posoliti dodavanjem sitne morske soli.

Ubrzo u sve ovo ubaciti i vezicu sitno isečenog svežeg peršuna (može i zamrznuto).

Na samom kraju kada je sve sjedinjeno i uprženo, omekavljeno, na površinu jela ubaciti u prethodno napravljene jamice 3 jajeta cela.

Poklopljeno još pržiti malo, ali samo dok se jaja ne zapeku.

Jelo dekorisati lišćem bosiljka balzamiko.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi