JELO OD PATLIDŽANA
Jedan osrednji bioorganski patlidžan, malo opran i neoljušten
iseći na sitnije kockice, a potom sve ubaciti u pliću veću šerpu sa poklopcem i
dinstati na tišoj vatri.
Onda u sve ovo ubaciti par čena sitno isečenog belog
luka te nastaviti dinstanje dalje.
Kada se sve uprži dodati 3-4 manja sitno isečena sveža
paradajza, a zatim posoliti dodavanjem sitne morske soli.
Ubrzo u sve ovo ubaciti i vezicu sitno isečenog
svežeg peršuna (može i zamrznuto).
Na samom kraju kada je sve sjedinjeno i uprženo, omekavljeno,
na površinu jela ubaciti u prethodno napravljene jamice 3 jajeta cela.
Poklopljeno još pržiti malo, ali samo dok se jaja ne
zapeku.
Jelo dekorisati lišćem bosiljka balzamiko.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар