LIKER OD KAJSIJA - drugi način

 


2 kilograma kajsija oprati, oljuštiti, izvaditi im koštice i poređati u veću teglu naizmenično:

red kajsija

red belog šećera (2 kilograma šećera ukupno)

i sve tako dok se ne utroši.

Najbolje je uzeti 2 veće staklene tegle i u svaku staviti po 1 kg kajsija i 1 kg šećera kako bi imalo prostora za vrenje.

Pri slaganju u sredinu staviti mirišljave začine:

karanfilić i

mleveni cimet

Naliti sve sa 2 litra rakije domaće ljute, a ukoliko se sve podeli u dve tegle onda na 1 kg voća i 1 kg šećera ide 1 litar rakije.

Povezati celofanom i držati na osunčanom mestu mesec dana.

Ukoliko primetite da se šećer posle par dana nije rastopio, što se meni desilo, onda treba otvoriti teglu, sve izmešati i opet ostaviti povezano dalje da vri na istom mestu.

Po isteku 30 dana (ja sam posle 28 dana) procediti liker kroz presu za šipurak, sasuti u flaše i osaviti na neko hladno mesto.





Od ove količine ispadne oko 4 litra likera.

Živeli!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi