LIKER OD KAJSIJA - drugi način
2 kilograma kajsija oprati, oljuštiti, izvaditi im
koštice i poređati u veću teglu naizmenično:
red kajsija
red belog šećera (2 kilograma šećera ukupno)
i sve tako dok se ne utroši.
Najbolje je uzeti 2 veće staklene tegle i u svaku
staviti po 1 kg kajsija i 1 kg šećera kako bi imalo prostora za vrenje.
Pri slaganju u sredinu staviti mirišljave začine:
karanfilić i
mleveni cimet
Naliti sve sa 2 litra rakije domaće ljute, a ukoliko
se sve podeli u dve tegle onda na 1 kg voća i 1 kg šećera ide 1 litar rakije.
Povezati celofanom i držati na osunčanom mestu mesec
dana.
Ukoliko primetite da se šećer posle par dana nije
rastopio, što se meni desilo, onda treba otvoriti teglu, sve izmešati i opet
ostaviti povezano dalje da vri na istom mestu.
Po isteku 30 dana (ja sam posle 28 dana) procediti liker
kroz presu za šipurak, sasuti u flaše i osaviti na neko hladno mesto.
Od ove količine ispadne oko 4 litra likera.
Živeli!
Коментари
Постави коментар