PATLIDŽAN PASTA



Evo, šta sve može da se brzo pripremi od sveže ubranog, a svoga oragnskog povrća i malo svoga zdravo podgajenog mesa.

Na malo ulja propržiti poklopljeno par sitno isečenih glavica crnog luka.

Potom u sve to ubaciti:

1-2 sveže manje zelene i crvene paprike sitno sečene i

1 biljnu kockicu za supu (a ukoliko ne bude dovoljno slano od 1 kockice supe dodati malo morske sitne soli)

par čena sitno seckanog belog luka (tačnije ja isečem čitavu glavicu)

Dodati zatim jednu punu šaku čeri paradajza.

Dinstati sve gore navedeno, a po potrebi obavezno dodati malo vode i otvarati poklopac te sporadično promešati jelo.

Onda u sve to ubaciti 1 plavi patlidžan, i to neoljušten, ali sitno isečen u seckalici i

dodati belo pileće domaće meso isečeno na sitne kockice

Dinstati polagano na tišoj vatri sve poklopljeno, a dok povrće ne omekavi u svojim sokovima, a na samom kraju začiniti dodavanjem:

crnog mlevenog bibera i

dosta svežih listova bosiljka balzamiko

Posebno skuvati testeninu, ali skuvanu pastu oprati i dodati je u gotovo povrće.

Prodinstati sve tek malo, da se lepo sjedini.

Servirati vruće i odmah, a biće preukusno i hladno, naravno ako pretekne, te se može pojesti i nešto docnije.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi