PATLIDŽAN PASTA
Evo, šta sve može da se brzo pripremi od sveže
ubranog, a svoga oragnskog povrća i malo svoga zdravo podgajenog mesa.
Na malo ulja propržiti poklopljeno par sitno
isečenih glavica crnog luka.
Potom u sve to ubaciti:
1-2 sveže manje zelene i crvene paprike sitno sečene
i
1 biljnu kockicu za supu (a ukoliko ne bude dovoljno
slano od 1 kockice supe dodati malo morske sitne soli)
par čena sitno seckanog belog luka (tačnije ja
isečem čitavu glavicu)
Dodati zatim jednu punu šaku čeri paradajza.
Dinstati sve gore navedeno, a po potrebi obavezno
dodati malo vode i otvarati poklopac te sporadično promešati jelo.
Onda u sve to ubaciti 1 plavi patlidžan, i to
neoljušten, ali sitno isečen u seckalici i
dodati belo pileće domaće meso isečeno na sitne
kockice
Dinstati polagano na tišoj vatri sve poklopljeno, a
dok povrće ne omekavi u svojim sokovima, a na samom kraju začiniti dodavanjem:
crnog mlevenog bibera i
dosta svežih listova bosiljka balzamiko
Posebno skuvati testeninu, ali skuvanu pastu oprati i
dodati je u gotovo povrće.
Prodinstati sve tek malo, da se lepo sjedini.
Servirati vruće i odmah, a biće preukusno i hladno,
naravno ako pretekne, te se može pojesti i nešto docnije.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар