понедељак, 15. август 2022.

TART OD JABUKA - druga verzija

 



Iseckati na sitnije kockice jednu veću činiju neoguljenih jabuka.

U tiganju, ali na suvo rastopiti 100 g belog šećera i ukaramelisati ga, a onda u sve to dodati 50 g margarina i 1 kašičicu mlevenog cimeta te upržiti jabuke dok ne omekave uz povremeno mešanje.

Zatim zamesiti tart mrvičasto testo od sledećih sastojaka:

1 celo jaje

80 g smeđeg šećera

100 g omekavljenog margarina

1 kašičica praška za pecivo

280 g belog mekog brašna

Pleh za tart obložiti kolačarskim papirom pa rastanjiti 2/3 testa,  a onda preko sasuti svu količinu ukaramelisanih, ali prohlađenih jabuka.

Na kraju po vrhu tarta rasporediti preostalu 1/3 testa.

Ispeći tart oko pola sata na 180 stepeni po C.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар