TART OD JABUKA - druga verzija
Iseckati na sitnije kockice jednu veću činiju neoguljenih
jabuka.
U tiganju, ali na suvo rastopiti 100 g belog šećera i
ukaramelisati ga, a onda u sve to dodati 50 g margarina i 1 kašičicu mlevenog
cimeta te upržiti jabuke dok ne omekave uz povremeno mešanje.
Zatim zamesiti tart mrvičasto testo od sledećih sastojaka:
1 celo jaje
80 g smeđeg šećera
100 g omekavljenog margarina
1 kašičica praška za pecivo
280 g belog mekog brašna
Pleh za tart obložiti kolačarskim papirom pa rastanjiti
2/3 testa, a onda preko sasuti svu
količinu ukaramelisanih, ali prohlađenih jabuka.
Na kraju po vrhu tarta rasporediti preostalu 1/3
testa.
Ispeći tart oko pola sata na 180 stepeni po C.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар