TORTA SA GRIZOM I KUPINAMA
U manjoj posudi izmešati sledeće sastojke:
120 g pšeničnog griza
100 g smeđeg šećera
2 kesice vanil šećera
1 celo jaje
200 ml hladnog mleka
Veću šerpu za kuvanje fila pristaviti na ringlu, a
čim mleko proključa umešati gore razmućene griz sastojke te skuvati na tišoj
vatri gust fil.
Fil presuti odmah u drugu vanglicu, pokriti streč
folijom i dobro ohladiti.
U hladan fil dodati:
200 g margarina i
250 g odleđenih, a oceđenih kupina (mogu maline ili
neko drugo sveže voće)
U većem obruču poređati prvo piškote (potrebna su
dva manja pakovanja ili jedno duplo veće, a nešto će ostati viška) i oformiti
biskvitnu podlogu, ali svaku piškotu posebno nakvasiti u hladnom mleku.
Pošto se formira podloga od piškota nanese se sav
fil i poravnja.
Zatim se umuti 200 ml tečne slatke pavlake i
prekrije se čitava torta svuda po površini.
Po vrhu tortu dalje sve dekorisati mrvicama rendane
crne čokolade, i to one za kuvanje.
Tortu ohladiti u frižideru sve do sutradan, a onda
je osloboditi obruča i servirati.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар