TORTA SA GRIZOM I KUPINAMA

 


U manjoj posudi izmešati sledeće sastojke:

120 g pšeničnog griza

100 g smeđeg šećera

2 kesice vanil šećera

1 celo jaje

200 ml hladnog mleka

Veću šerpu za kuvanje fila pristaviti na ringlu, a čim mleko proključa umešati gore razmućene griz sastojke te skuvati na tišoj vatri gust fil.

Fil presuti odmah u drugu vanglicu, pokriti streč folijom i dobro ohladiti.

U hladan fil dodati:

200 g margarina i

250 g odleđenih, a oceđenih kupina (mogu maline ili neko drugo sveže voće)

U većem obruču poređati prvo piškote (potrebna su dva manja pakovanja ili jedno duplo veće, a nešto će ostati viška) i oformiti biskvitnu podlogu, ali svaku piškotu posebno nakvasiti u hladnom mleku.

Pošto se formira podloga od piškota nanese se sav fil i poravnja.

Zatim se umuti 200 ml tečne slatke pavlake i prekrije se čitava torta svuda po površini.

Po vrhu tortu dalje sve dekorisati mrvicama rendane crne čokolade, i to one za kuvanje.

Tortu ohladiti u frižideru sve do sutradan, a onda je osloboditi obruča i servirati.



Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi