ČOKOLADNI BROWNIE

 



Izmešati, te ostaviti po strani:

160 g otopljenog margarina i

50 g kakao praha

Posebno umutiti mikserom:

3 jajeta

200 g belog šećera

1 kesicu vanil šećera

U ovo dodati mešavinu margarina i kakao praha ili ono što je na početku ostavljeno po strani, i izmešati ručno.

Zatim u sve ovo dodati:

120 g belog brašna (meko tip 400)

1 kašičicu praška za pecivo

Izmešati ručno.

Stakleni pravougaoni pekač pouljiti i pobrašnjaviti, pa u njega sasuti umućenu masu.

Ispeći oko pola sata na 170 stepeni po C.

Rastopiti čokoladni preliv:

100 g crne čokolade za kuvanje

20 g mlečne čokolade

80 ml hladnog mleka

Rastopljeni čokoladni preliv naneti preko ispečenog kolača, a kad se čokolada prohladi i stegne posuti kolač sa rendanom crnom čokoladom (onom za kuvanje).

Hladno iseći na kocke.

Prijatno!

  

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi