уторак, 13. септембар 2022.

DEZERT BEZ PEČENJA

 



U šerpu staviti da provri:

800 ml mleka

korica od 1 izrendanog limuna

1 kesica vanil šećera

Posebno pomešati:

3 žumanca

80 g smeđeg šećera

20 g gustina (meni se učinilo da je malo, te sam dodala još 2 kašike gustina)

U provrelo mleko sasuti žumance, šećer i gustin te skuvati gušći fil na tišoj vatri uz neprestano mešanje.

Potrebna je kutija čokoladnog keksa (pakovanje od 230 g keksa “Domaćica kakao”).

Uzeti manju vatrostalnu elipsastu činiju i ređati naizmenično red vrućeg žutog fila, red kakao keksa, i tako sve dok se ne utroši (4 reda fila i 3 reda keksa).

Kad se dezert prohladi po vrhu izrendati jedno rebro crne čokolade za kuvanje.

Ohladiti u frižideru do sutradan da se stegne i omekavi.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар