DEZERT BEZ PEČENJA
U šerpu staviti da provri:
800 ml mleka
korica od 1 izrendanog limuna
1 kesica vanil šećera
Posebno pomešati:
3 žumanca
80 g smeđeg šećera
20 g gustina (meni se učinilo da je malo, te sam
dodala još 2 kašike gustina)
U provrelo mleko sasuti žumance, šećer i gustin te skuvati
gušći fil na tišoj vatri uz neprestano mešanje.
Potrebna je kutija čokoladnog keksa (pakovanje od 230
g keksa “Domaćica kakao”).
Uzeti manju vatrostalnu elipsastu činiju i ređati
naizmenično red vrućeg žutog fila, red kakao keksa, i tako sve dok se ne utroši
(4 reda fila i 3 reda keksa).
Kad se dezert prohladi po vrhu izrendati jedno rebro
crne čokolade za kuvanje.
Ohladiti u frižideru do sutradan da se stegne i omekavi.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар