четвртак, 1. септембар 2022.

KREMASTI KOLAČ SA JABUKAMA

 



U vanglici dubljoj narendati 3 veće jabuke ili par sitnijih jabuka (oko 6 komada).

Zatim u to dodati:

5 kašika smeđeg šećera i sve izmešati varjačom.

Dalje u ovo dodavati:

200 ml hladnog mleka

50 ml biljnog ulja

150 g belog brašna

150 g pšeničnog griza

1 kesicu praška za pecivo

Uzeti pravougaoni stakleni pekač, pouljiti ga i pobrašnjaviti,  a onda sasuti umućenu masu i oko pola sata na 200-220 stepeni po C ispeći kolač.

Pečen kolač izbockati drvenom čačkalicom, i preliti vrućim šerbetom.

Šerbe se skuva tako što se posve kratko, a na jačoj vatri prokuvaju sledeći sastojci:

300 ml hladne vode

4 kašike belog šećera

1 kesica vanil šećera

Preliven kolač ostaviti da se ohladi, a onda po vrhu kolača premazati krem fil.

Za krem fil potrebno je umutiti:

200 ml tečne slatke pavlake, ali ostaviti nešto ređe.

Zatim u to dodati:

2 kesice krem šlaga od vanile (svaka kesica od po 58 g)

2 kašike prah šećera

150 ml hladnog mleka

Umutiti mikserom fil na gušće i premazati po vrhu ohlađenog kolača.

Kolač dekorisati mrvicama rendane crne čokolade.

Ohladiti kolač u frižideru, a onda ga iseći na kocke.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар