KREMASTI KOLAČ SA JABUKAMA
U vanglici dubljoj narendati 3 veće jabuke ili par
sitnijih jabuka (oko 6 komada).
Zatim u to dodati:
5 kašika smeđeg šećera i sve izmešati varjačom.
Dalje u ovo dodavati:
200 ml hladnog mleka
50 ml biljnog ulja
150 g belog brašna
150 g pšeničnog griza
1 kesicu praška za pecivo
Uzeti pravougaoni stakleni pekač, pouljiti ga i pobrašnjaviti, a onda sasuti umućenu masu i oko pola sata na
200-220 stepeni po C ispeći kolač.
Pečen kolač izbockati drvenom čačkalicom, i preliti
vrućim šerbetom.
Šerbe se skuva tako što se posve kratko, a na jačoj
vatri prokuvaju sledeći sastojci:
300 ml hladne vode
4 kašike belog šećera
1 kesica vanil šećera
Preliven kolač ostaviti da se ohladi, a onda po vrhu
kolača premazati krem fil.
Za krem fil potrebno je umutiti:
200 ml tečne slatke pavlake, ali ostaviti nešto ređe.
Zatim u to dodati:
2 kesice krem šlaga od vanile (svaka kesica od po 58
g)
2 kašike prah šećera
150 ml hladnog mleka
Umutiti mikserom fil na gušće i premazati po vrhu
ohlađenog kolača.
Kolač dekorisati mrvicama rendane crne čokolade.
Ohladiti kolač u frižideru, a onda ga iseći na
kocke.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар