KUGLOF OD ŠARGAREPE
Umutiti:
4 jajeta i
1 i po čašu belog šećera (mera je čaša do 200 ml)
U to dodati tečne sastojke:
1 čašu mleka
1 čašu biljnog ulja
Pošto se to sve umuti, sasuti i suve sastojke:
2 i po čaše belog brašna (meko, tip 400)
1 kesicu praška za pecivo
1 kesicu vanil šećera
Umutiti, a onda ubaciti:
2 čaše sitno rendane sveže šargarepe
1 šolju iseckanih oraha
1 supenu kašiku cimeta
Kalup za pečenje kuglofa dobro izmazati margarinom,
pa sasuti umućenu masu i ubaciti u zagrejanu rernu te ispeći na 180 stepeni po
C, a najmanje 40-50 minuta (kuglof je nešto deblji kolač, te ga treba poduže
istištati i proveriti drvenom većom čačkalicom da li je skroz kroz sredinu
ispečen).
Pečen kuglof prevrnuti na tacnu i dobro ohladiti pre sečenja.
Pre serviranja može se posuti i prah šećerom.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар