KUGLOF OD ŠARGAREPE

 

 

Umutiti:

4 jajeta i

1 i po čašu belog šećera (mera je čaša do 200 ml)

U to dodati tečne sastojke:

1 čašu mleka

1 čašu biljnog ulja

Pošto se to sve umuti, sasuti i suve sastojke:

2 i po čaše belog brašna (meko, tip 400)

1 kesicu praška za pecivo

1 kesicu vanil šećera

Umutiti, a onda ubaciti:

2 čaše sitno rendane sveže šargarepe

1 šolju iseckanih oraha

1 supenu kašiku cimeta

Kalup za pečenje kuglofa dobro izmazati margarinom, pa sasuti umućenu masu i ubaciti u zagrejanu rernu te ispeći na 180 stepeni po C, a najmanje 40-50 minuta (kuglof je nešto deblji kolač, te ga treba poduže istištati i proveriti drvenom većom čačkalicom da li je skroz kroz sredinu ispečen).

Pečen kuglof prevrnuti na tacnu i  dobro ohladiti pre sečenja.




Pre serviranja može se posuti i prah šećerom.

Prijatno!

 

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi