уторак, 13. септембар 2022.

LAZANJE SA MESOM OD TORTILJA

 



Iseći par manjih glavica crnog luka i propržiti na biljnom ulju.

U to dodati:

200 g mlevenog junećeg mesa i upržiti.

Potom začiniti kašu dodavanjem sledećih začina:

morska sitna so

crni mleveni biber

1 kašičica  aleve slatke paprike

svež list peršuna (2 vezice)

par ubranih liščica svežeg balzamiko bosiljka

Zatim uzeti šaku svežeg paradajza, potopiti na kratko u vrelu vodu, oljuštiti te samleti u seckalici, a kako bi se dobilo paradajz pire i sasuti u kašu od mesa i još malo upržiti.

Uzeti gotovo pakovanje od 8 malih tortilja prečnika 20 cm.

Uzeti zatim vatrostalnu okruglu činiju, takođe prečnika 20 cm i malo pouljiti po dnu,  a onda svuda naokolo poređati 5 tortilja jednu preko druge, jednu do druge, da pokriju dno činije, ali i da izvire malo krajevi iznad činije.

Pošto je postavljeno okolo tih 5 tortilja uzeti šestu tortilju i postaviti je po sredini činije.

Zatim posipati i filovati sledećin redom:

rendani kačkavalj (oko 250-300 g kačkavalja treba ukupno, za sve slojeve)

polovina mlevenog mesa

rendani kačkavalj

sedma tortilja

rendani kačkavalj

ostatak mlevenog mesa

rendani kačkavalj

osma tortilja

Sad preklopiti ka unutra sve krajeve tortilja koji su virili preko činije i dobro utisnuti.

Umutiti posebno:

1 celo jaje

kockicu otopljenog margarina

50 ml mleka

Ovim premazati svuda po vrhu, i posuti debljim slojem rendanog kačkavalja i završiti posipanjem suvog začina origana.

Zapeći oko 35 minuta na 190-200 stepeni u rerni dok ne porumeni.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар