LAZANJE SA MESOM OD TORTILJA
Iseći par manjih glavica crnog luka i propržiti na
biljnom ulju.
U to dodati:
200 g mlevenog junećeg mesa i upržiti.
Potom začiniti kašu dodavanjem sledećih začina:
morska sitna so
crni mleveni biber
1 kašičica
aleve slatke paprike
svež list peršuna (2 vezice)
par ubranih liščica svežeg balzamiko bosiljka
Zatim uzeti šaku svežeg paradajza, potopiti na
kratko u vrelu vodu, oljuštiti te samleti u seckalici, a kako bi se dobilo paradajz
pire i sasuti u kašu od mesa i još malo upržiti.
Uzeti gotovo pakovanje od 8 malih tortilja prečnika
20 cm.
Uzeti zatim vatrostalnu okruglu činiju, takođe prečnika
20 cm i malo pouljiti po dnu, a onda
svuda naokolo poređati 5 tortilja jednu preko druge, jednu do druge, da pokriju
dno činije, ali i da izvire malo krajevi iznad činije.
Pošto je postavljeno okolo tih 5 tortilja uzeti
šestu tortilju i postaviti je po sredini činije.
Zatim posipati i filovati sledećin redom:
rendani kačkavalj (oko 250-300 g kačkavalja treba
ukupno, za sve slojeve)
polovina mlevenog mesa
rendani kačkavalj
sedma tortilja
rendani kačkavalj
ostatak mlevenog mesa
rendani kačkavalj
osma tortilja
Sad preklopiti ka unutra sve krajeve tortilja koji
su virili preko činije i dobro utisnuti.
Umutiti posebno:
1 celo jaje
kockicu otopljenog margarina
50 ml mleka
Ovim premazati svuda po vrhu, i posuti debljim slojem
rendanog kačkavalja i završiti posipanjem suvog začina origana.
Zapeći oko 35 minuta na 190-200 stepeni u rerni dok
ne porumeni.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар