LIMUN KOLAČ

 



Izmešati sledeće suve sastojke:

300 g belog mekog brašna

40 g smeđeg šećera

½ kesice praška za pecivo

1 kesicu vanil šećera

U to narendati:

150 g margarina

Zamesiti mrvičasto testo.

Zatim, u to dodati 1 celo jaje.

Uzeti pleh i dobro ga izmazati margarinom, a onda od zamešenog testa formirati podlogu kao za tart i izbockati viljuškom.

Ispeći na 180 stepeni po C tačno 25 minuta podlogu.

Za to vreme, skuvati gust fil od sledećih sastojaka:

100 ml sveže ceđenog soka od limuna (potrebno je iscediti 2 veća limuna)

300 ml hladne vode

narendana kora od 2 limuna

200 g belog šećera

60 g gustina

4 žumanca

Preko ispečene podloge sasuti žuti fil od limuna.

Umutiti posebno čvrst sneg od:

4 belanceta

180 g belog šećera

prstohvat morske sitne soli

Preko žutog fila naneti odmah šam od belanaca i supenom kašikom napraviti šare (grbe).

Vratiti kolač u pećnicu te na 160 stepeni po C osušiti kolač ravno 20 minuta.

Prohlađeno iseći.




P.S. Recept je bez mane.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi