LIMUN KOLAČ
Izmešati sledeće suve sastojke:
300 g belog mekog brašna
40 g smeđeg šećera
½ kesice praška za pecivo
1 kesicu vanil šećera
U to narendati:
150 g margarina
Zamesiti mrvičasto testo.
Zatim, u to dodati 1 celo jaje.
Uzeti pleh i dobro ga izmazati margarinom, a onda od
zamešenog testa formirati podlogu kao za tart i izbockati viljuškom.
Ispeći na 180 stepeni po C tačno 25 minuta podlogu.
Za to vreme, skuvati gust fil od sledećih sastojaka:
100 ml sveže ceđenog soka od limuna (potrebno je
iscediti 2 veća limuna)
300 ml hladne vode
narendana kora od 2 limuna
200 g belog šećera
60 g gustina
4 žumanca
Preko ispečene podloge sasuti žuti fil od limuna.
Umutiti posebno čvrst sneg od:
4 belanceta
180 g belog šećera
prstohvat morske sitne soli
Preko žutog fila naneti odmah šam od belanaca i supenom
kašikom napraviti šare (grbe).
Vratiti kolač u pećnicu te na 160 stepeni po C osušiti
kolač ravno 20 minuta.
Prohlađeno iseći.
P.S. Recept je bez mane.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар