MAKARONE KUGLOF
U ključaloj i pouljenoj vodi skuvati pakovanje od
400 g makarona (spirale).
Skuvane makarone malo proprati pod mlazom hladne
vode (šokirati) i ocediti.
Umutiti:
3 jajeta
200 ml mleka
50 ml biljnog ulja
U to dodati:
2 vezice sečenog svežeg lišća peršuna
200 g izgnječenog, a starog slanog sira (pošto je
sir jako slan, ne treba dodavati uopšte soli)
Pomešati makarone i ovu umućenu tečnu masu, te sve
sasuti u dobro pouljen kalup za pečenje kuglofa.
Ispeći sve oko 35 minuta na 200 stepeni po C, ali to
neće biti dovoljno, te treba peći još malo više i na nešto jačoj temperaturi.
Treba peći dakle ovu kuglof makaronu dok po vrhu dobro ne porumeni, a pred kraj
izvaditi te posuti sa nešto rendanog kačkavalja kako bi još lepše sve porumenilo.
Ali, pri prevrtanju kuglofa u pleh, došlo je do ne
baš uspešnog ispadanja makarone iz kuglof kalupa, te je oblik malo okrnjen, no to
ne smeta, jer je važno da je makarona preukusna i da predivno zamiriše.
Ipak, ima neki mali “nedostatak” u još jednom novom receptu,
te treba pojačati vatru pri pečenju, da se sve bolje skori, ureša spolja, a kako
bi posle došlo u prevrtanju kuglofa do lakšeg ispadanja iz kalupa, bez
krzavosti.
Znači, kad se dobro sve ureša po vrhu, treba
izvaditi kuglof iz rerne, prevrnuti ga na jedan drugi pleh i po vrhu posuti duž
čitavog venca što više rendanog kačkavalja i vratiti još na kratko u vruću rernu
i urešati sa svih tih spoljašnjih strana, koje ostanu bledunjave dok se peče
kuglof.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар