PILEĆA ROLADA

 


Na biljnom ulju prodinstati:

2-3 manje glavice ljubičastog sitno sečenog luka.

U to dodati:

2-3 sveže isečene zelene paprike  

Pred sam kraj dinstanja posoliti i začiniti dodavanjem:

svežeg lista peršuna  i

bosiljka balzamiko

Ovo će biti nadev za roladu.

Podloga za roladu formira se na sledeći način:

Belo pileće meso čekićem za meso treba bobro izlupati i rastanjiti, te oformiti veću pravougaonu šniclu.

Dobijenu šniclu posoliti.

Zatim po mesu poređati kolutiće sveže isečenog paradajza, a onda preko svega sasuti preprženi nadev.

Meso potom urolati po užoj strani i ubaciti u vatrostalni pekač.

Preko rolade poređati tanke listove slanine pančete (obložiti čitavu roladu sa svih strana, osim po dnu).

Posuti malo ulja preko rolade i ubaciti u pećnicu.

Peći oko pola sata poklopljeno između 200-220 stepeni po C,  a onda na samom kraju skinuti poklopac i urešati roladu još 10-ak minuta.




Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi