PILEĆA ROLADA
Na biljnom ulju prodinstati:
2-3 manje glavice ljubičastog sitno sečenog luka.
U to dodati:
2-3 sveže isečene zelene paprike
Pred sam kraj dinstanja posoliti i začiniti dodavanjem:
svežeg lista peršuna
i
bosiljka balzamiko
Ovo će biti nadev za roladu.
Podloga za roladu formira se na sledeći način:
Belo pileće meso čekićem za meso treba bobro izlupati
i rastanjiti, te oformiti veću pravougaonu šniclu.
Dobijenu šniclu posoliti.
Zatim po mesu poređati kolutiće sveže isečenog paradajza,
a onda preko svega sasuti preprženi nadev.
Meso potom urolati po užoj strani i ubaciti u
vatrostalni pekač.
Preko rolade poređati tanke listove slanine pančete (obložiti
čitavu roladu sa svih strana, osim po dnu).
Posuti malo ulja preko rolade i ubaciti u pećnicu.
Peći oko pola sata poklopljeno između 200-220
stepeni po C, a onda na samom kraju
skinuti poklopac i urešati roladu još 10-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар