PILEĆE ŠPAGETE

 



Kako napraviti bogat ručak od samo dva pileća bataka, a što uključuje i pileće karabatake takođe.

Najpre uzeti dva veća domaća pileća (kompletna bataka), a onda meso odvojiti od kostiju i skinuti kožicu (kožicu pileću iskoristiti te skuvati domaću supu sa rezancima).

Pileće meso iseckati na sitnije kockice.

Na biljnom ulju propržiti nekoliko glavica sitno isečenog crnog luka, a onda u to ubaciti:

pileće na kockice isečeno meso

2 šake čeri paradajza

Začiniti jelo dodavanjem začina kulinat i poklopljeno dinstati na tišoj vatri.

Negde na polovini dinstanja ubaciti malo crnog mlevenog bibera i 1 kašičicu slatke aleve paprike.

Pred kraj dinstanja ubaciti dosta svežeg lišća bosiljka balzamiko.

Dinstati dok sve fino ne omekavi i ne bude bogato sopstvenim sokovima.

Posebno obariti 1/3 pakovanja špageta.

Skuvane špagete odmah oprati zbog skroba, a pod mlazom hladne vode i sručiti u pileće meso.

Prodinstati kratko dok se sve ne sjedini.

Odmah servirati toplo.

P.S. Ja sam slučajno zaboravila dodati beli luk, a kad sam se setila jelo je već bilo gotovo, te tako može da se na vreme uključi i taj važan sastojaka.

Količina dovoljna za 3 veće, a umerene porcije.

Prijatno!

  

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi