PILEĆE ŠPAGETE
Kako napraviti bogat ručak od samo dva pileća
bataka, a što uključuje i pileće karabatake takođe.
Najpre uzeti dva veća domaća pileća (kompletna bataka),
a onda meso odvojiti od kostiju i skinuti kožicu (kožicu pileću iskoristiti te
skuvati domaću supu sa rezancima).
Pileće meso iseckati na sitnije kockice.
Na biljnom ulju propržiti nekoliko glavica sitno
isečenog crnog luka, a onda u to ubaciti:
pileće na kockice isečeno meso
2 šake čeri paradajza
Začiniti jelo dodavanjem začina kulinat i poklopljeno
dinstati na tišoj vatri.
Negde na polovini dinstanja ubaciti malo crnog
mlevenog bibera i 1 kašičicu slatke aleve paprike.
Pred kraj dinstanja ubaciti dosta svežeg lišća
bosiljka balzamiko.
Dinstati dok sve fino ne omekavi i ne bude bogato sopstvenim
sokovima.
Posebno obariti 1/3 pakovanja špageta.
Skuvane špagete odmah oprati zbog skroba, a pod
mlazom hladne vode i sručiti u pileće meso.
Prodinstati kratko dok se sve ne sjedini.
Odmah servirati toplo.
P.S. Ja sam slučajno zaboravila dodati beli luk, a
kad sam se setila jelo je već bilo gotovo, te tako može da se na vreme uključi i
taj važan sastojaka.
Količina dovoljna za 3 veće, a umerene porcije.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар