PUNJENE PAPRIKE SA PLAVIM PATLIDŽANOM – posno
Na biljnom ulju propržiti sitno sečeni ljubičasti luk.
Zatim u to ubaciti sitno sečenu šargarepu.
Na kraju dodati 2 manja plava patlidžana (izrendana
sa korom).
Posoliti, pobiberiti, a pred sam kraj dinstanja ubaciti
2 vezice svežeg peršuna i svežeg lišča bosiljka balzamiko.
Posebno skuvati pirinač na sledeći način:
2 male kafene šoljice opranog pirinča preliti sa 2 iste
takve šoljice vode i skuvati poklopljeno na tišoj vatri ravno 10 minuta, a onda
pirinač smaći sa ringle te sačekati da upije svu vodu i da nabubri pod parom.
Prodinstano povrće pomešati sa obarenim pirinčom.
Ovim nadevom napuniti žute paprike babure i svaku
zatisnuti sa kružićima svežeg paradajza.
Posložiti u dublju šerpu, naliti vrelom vodom iz
ketlera, ubaciti na 220-200 stepeni po C i zapeći jelo oko 40-ak minuta.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар