SLANE ŠTANGLICE
Umutiti viljuškom:
2 jajeta i
1 belance
Zatim u to dodavati postepeno:
200 g kisele pavlake
250 g omekavljenog margarina (isečenog na manje komadiće)
1 kesicu praška za pecivo
2 kašičice sitne morske soli
Sve zamesiti sa 500 g belog mekog brašna.
Dobijeno fino glatko testo odmah razvući drvenom
oklagijom, na debljinu 1 cm, a potom iseći uzane štanglice širine oko 1 cm
takođe.
Štanglice poređati preko kolačarskog papira u
najveći pleh od rerne (jedva stane).
Preostalo 1 žumance umutiti te silikonskom četkicom
premazati sve štanglice u plehu (bude dakle malo, ali nekako treba rastegnuti,
ili ubaciti jedno žumance više).
Polovinu štanglica posuti kimom, a drugu polovinu
susamom.
Ispeći oko 20-ak minuta štanglice na 180 stepeni po
C, tj. dok ne porumene.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар