BISKOTI SA JABUKAMA
Prepržiti:
2 izrendane veće jabuke
2 kašike belog šećera
1 kašičicu cimeta
1 kašiku margarina (ili 1 manju kockicu)
A kad se sve to uprži dodati još 1 kašiku meda.
Prepržene jabuke ohladiti.
Zamesiti testo od sledećih sastojaka:
50 g belog šećera
malo sitne morske soli
1 kesicu vanil šećera
1 jaje
2 kašike hladnog mleka
50 g otopljenog margarina
1 kašičicu praška za pecivo
230 g belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)
Testo odmah podeliti na 2 jednaka dela, te napraviti
2 loptice, a onda svaku razvući i napraviti širi krug, a onda taj krug iseći na
8 trouglića (isto ponoviti i sa drugom lopticom testa).
Svaki trouglić po sredini, a prema vrhu zaseći sa 3
tanke uzdužne linije, kako bi se dobili procepi pri savijanju posle.
Po dnu svakog trouglića naneti ohlađene prepržene
jabuke.
Urolati od šire prema užoj strani trougliće i napraviti
kiflice.
Ispeći sve na 190 stepeni po C oko 15-20 minuta, ili
dok ne porumene keksići (kiflice).
Pečeno posuti sa dosta prah šećera.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар