петак, 14. октобар 2022.

BISKOTI SA JABUKAMA



Prepržiti:

2 izrendane veće jabuke

2 kašike belog šećera

1 kašičicu cimeta

1 kašiku margarina (ili 1 manju kockicu)

A kad se sve to uprži dodati  još 1 kašiku meda.

Prepržene jabuke ohladiti.

Zamesiti testo od sledećih sastojaka:

50 g belog šećera

malo sitne morske soli

1 kesicu vanil šećera

1 jaje

2 kašike hladnog mleka

50 g otopljenog margarina

1 kašičicu praška za pecivo

230 g belog pšeničnog brašna (meko, tip 400)

Testo odmah podeliti na 2 jednaka dela, te napraviti 2 loptice, a onda svaku razvući i napraviti širi krug, a onda taj krug iseći na 8 trouglića (isto ponoviti i sa drugom lopticom testa).

Svaki trouglić po sredini, a prema vrhu zaseći sa 3 tanke uzdužne linije, kako bi se dobili procepi pri savijanju posle.

Po dnu svakog trouglića naneti ohlađene prepržene jabuke.

Urolati od šire prema užoj strani trougliće i napraviti kiflice.

Ispeći sve na 190 stepeni po C oko 15-20 minuta, ili dok ne porumene keksići (kiflice).

Pečeno posuti sa dosta prah šećera.




Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар