BUREK SA SIROM


Potrebno je pokovanje od 500 g gotovih heljdinih kora.

Kaša se napravi mešavinom sledećih sastojaka:

2 jajeta

300-350 g starog slanog sira (izgnječiti viljuškom)

so ne dodavati uopšte, ako je sir slan (a jeste)

jako malo praška za pecivo (na vrh kašičice)

150 ml ulja

150 ml kisele vode

Uzeti okruglu tepsiju i pouljiti je.

Po dnu staviti 2 heljdine kore, ali tako da krajevi izvire preko oboda tepsije i uzeti još 2 kore te ih ostaviti po strani (trebaće za pokrivanje pite po vrhu).

Ostatak kora malo zgužvati, a onda svaku koru umakati u pripremljenu retku mešavinu i tako nafilovane kore posložiti po tepsiju svuda naokolo.

Kada se potroše sve kore onda uzeti one 2 kore ostavljene po strani, malo ih naborati i smestiti u tepsiju.

Potom preklopiti i krajeve prve dve kore koji su izvirili preko oboda tepsije.

Složen burek premazati uljem, ubaciti u zagrejanu rernu te ispeći oko pola sata na 200 stepeni po C.

Pečen burek odmah prevrnuti u neku drugu tepsiju, ohladiti i iseći.




Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi