BUREK SA SIROM
Potrebno je pokovanje od 500 g gotovih heljdinih
kora.
Kaša se napravi mešavinom sledećih sastojaka:
2 jajeta
300-350 g starog slanog sira (izgnječiti viljuškom)
so ne dodavati uopšte, ako je sir slan (a jeste)
jako malo praška za pecivo (na vrh kašičice)
150 ml ulja
150 ml kisele vode
Uzeti okruglu tepsiju i pouljiti je.
Po dnu staviti 2 heljdine kore, ali tako da krajevi
izvire preko oboda tepsije i uzeti još 2 kore te ih ostaviti po strani (trebaće
za pokrivanje pite po vrhu).
Ostatak kora malo zgužvati, a onda svaku koru
umakati u pripremljenu retku mešavinu i tako nafilovane kore posložiti po
tepsiju svuda naokolo.
Kada se potroše sve kore onda uzeti one 2 kore
ostavljene po strani, malo ih naborati i smestiti u tepsiju.
Potom preklopiti i krajeve prve dve kore koji su
izvirili preko oboda tepsije.
Složen burek premazati uljem, ubaciti u zagrejanu rernu
te ispeći oko pola sata na 200 stepeni po C.
Pečen burek odmah prevrnuti u neku drugu tepsiju, ohladiti
i iseći.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар