DEZERT OD BUNDEVE
Ubaciti u dublju šerpicu:
450 g na sitnije kockice isečene oguljene, a sveže
budneve
Preliti sa 250 ml hladne vode, potom poklopiti
poklopcem i na tišoj vatri skuvati dok bundeva ne omekavi.
Skuvanu bundevu izblendirati štapnim blenderom.
U bundevu još dodati:
4 kašike gustina (koje treba pomešati sa 80 ml
hladne vode)
Dalje u sve ovo dodati:
50 g belog šećera
1 kesicu vanil šećera
1 kašiku svežeg, a isceđenog soka od 1 limuna
I na kraju u sve to ubaciti najmanje 20 g suvog
grožđa (pošto je to jako malo, ja sam dodala oko 50-60 g)
Vratiti sve na ringlu i ukuvati dok se dobro ne
zgusne.
Skuvan gust krem razliti u neku dublju posudu i
ostaviti da se sve dobro stegne, a kad se prohladi odmah po razlevanju,
potrebno je ubaciti potom dezert u frižider i čekati stezanje.
Hladno iseći na željene oblike.
I na kraju potrebno je napraviti mešavinu od:
1 kašike gustina i
1 kašike prah šećera
I u to uvaljati svaku kockicu isečenog dezerta kao
da je ratluk.
P.S. - Pošto meni nije ispao ratluk, izostalo je
valjanje u mešavinu praha. Preukusno i lepše od najlepšeg pudinga, te se može u
slast pojesti zaista kao dezert na kašičicu u formi štanglice, tj. sitnih
kolačića.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар