четвртак, 27. октобар 2022.

DEZERT OD BUNDEVE

 

 

Ubaciti u dublju šerpicu:

450 g na sitnije kockice isečene oguljene, a sveže budneve

Preliti sa 250 ml hladne vode, potom poklopiti poklopcem i na tišoj vatri skuvati dok bundeva ne omekavi.

Skuvanu bundevu izblendirati štapnim blenderom.

U bundevu još dodati:

4 kašike gustina (koje treba pomešati sa 80 ml hladne vode)

Dalje u sve ovo dodati:

50 g belog šećera

1 kesicu vanil šećera

1 kašiku svežeg, a isceđenog soka od 1 limuna

I na kraju u sve to ubaciti najmanje 20 g suvog grožđa (pošto je to jako malo, ja sam dodala oko 50-60 g)

Vratiti sve na ringlu i ukuvati dok se dobro ne zgusne.

Skuvan gust krem razliti u neku dublju posudu i ostaviti da se sve dobro stegne, a kad se prohladi odmah po razlevanju, potrebno je ubaciti potom dezert u frižider i čekati stezanje.

Hladno iseći na željene oblike.

I na kraju potrebno je napraviti mešavinu od:

1 kašike gustina i

1 kašike prah šećera

I u to uvaljati svaku kockicu isečenog dezerta kao da je ratluk.

P.S. - Pošto meni nije ispao ratluk, izostalo je valjanje u mešavinu praha. Preukusno i lepše od najlepšeg pudinga, te se može u slast pojesti zaista kao dezert na kašičicu u formi štanglice, tj. sitnih kolačića.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар