среда, 5. октобар 2022.

KOLAČIĆI - najbolja verzija

 



Izmešati ručno:

1 jaje

1 žumance i

1 čašu belog šećera (mera je čaša do jogurta zapremine 180 ml)

Zatim u to dodati:

1 čašu biljnog ulja (zejtina)

2 čaše belog mekog brašna (tip 400)

1 kašičicu praška za pecivo

1 kesicu vanil šećera

Zamesiti mekano testo koje se ne lepi, ali u ovo dodati još ½ čaše brašna.

Od testa oblikovati kuglice, a onda svaku kuglicu umakati u ono 1 preostalo belance (malo ga umutiti), a zatim svaku kuglicu uvaljati u krupno isečen lešnik.

Tako uvaljane kuglice poređati u pleh koji je pre toga obložen kolačarskim papirom.

Po sredini svake kuglice pritiskati drvenom varjačom, spljoštiti kuglice i napraviti udubljenje (jamice).

Ispeći kolačiće dok ne porumene, a što je oko 20-ak minuta između 190-180 stepeni po C (a može i na 160 stepeni ukoliko na šporetu imaju manji podeoci na po 10 stepeni).

Otopiti 100 g crne čokolade za kuvanje i čokoladom napuniti ispečene kolačiće po sredini onih udubljenja.

Prohladiti pre služenja.

Prijatno!

 

Нема коментара:

Постави коментар