KOLAČIĆI - najbolja verzija
Izmešati ručno:
1 jaje
1 žumance i
1 čašu belog šećera (mera je čaša do jogurta
zapremine 180 ml)
Zatim u to dodati:
1 čašu biljnog ulja (zejtina)
2 čaše belog mekog brašna (tip 400)
1 kašičicu praška za pecivo
1 kesicu vanil šećera
Zamesiti mekano testo koje se ne lepi, ali u ovo
dodati još ½ čaše brašna.
Od testa oblikovati kuglice, a onda svaku kuglicu
umakati u ono 1 preostalo belance (malo ga umutiti), a zatim svaku kuglicu uvaljati
u krupno isečen lešnik.
Tako uvaljane kuglice poređati u pleh koji je pre
toga obložen kolačarskim papirom.
Po sredini svake kuglice pritiskati drvenom varjačom,
spljoštiti kuglice i napraviti udubljenje (jamice).
Ispeći kolačiće dok ne porumene, a što je oko 20-ak minuta
između 190-180 stepeni po C (a može i na 160 stepeni ukoliko na šporetu imaju manji
podeoci na po 10 stepeni).
Otopiti 100 g crne čokolade za kuvanje i čokoladom
napuniti ispečene kolačiće po sredini onih udubljenja.
Prohladiti pre služenja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар