MRAMORNI KOLAČ
Umutiti mikserom:
4 jajeta
130 g belog šećera
1 kesicu vanil šećera
prstohvat sitne morske soli
Zatim u to dobro umućeno, dodati sledeće tečne sastojke
i izmutiti kratko mikserom:
100 ml biljnog ulja
180 ml hladnog mleka
I na kraju ubaciti sledeće suve sastojke, te izmešati
masu ručno varjačom drvenom:
300 g belog mekog brašna (tip 400)
1 kesica od 12 g praška za pecivo
Odmah ovu umućenu masu podeliti na dva dela, a u
jedan deo dodati razmućenu mešavinu:
2 kašike kakao praha
70 ml hladnog mleka
Sasutu u dobro pouljen kalup, onaj duguljasti za
pečenje komizbrota, a sipati u sredinu pleha po 4 kašike do svake mase, i početi
sa 4 kašike crne mase, pa onda 4 kašike bele, i sve tako naizmenično ponavljati
dok se sva količina ne utroši do konca.
Kada se sve saspe i fino samo po sebi razlije po kalupu
uzeti veliku drvenu čačkalicu (onu roštiljsku) i u svih 8 smerova idući od
periferije ka centru kolača povlačiti poluprečničke linije, ali zahvatati i po
dubini i površini istovremeno, kako bi se dobila cvetna razlivena šara.
Ispeći kolač oko 45-55 minuta na 180 stepeni po C.
Dobro ohladiti te iseći na šnite.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар