PEČENE KRUŠKE ZIMNJAČE



Kruške zimnjače obično se beru na Krstovdan, i onda tako puste u gajbicama da odstoje dok ne omekave i požute.

Tako požutele kruške zimnjače, 6 komada oguliti i preseći preko pola i napraviti polutke, tj. čamčiće.

Zatim svaku polutku kruške posuti sa što više mlevenog cimeta i posuti obilato medom svako parče.

I na kraju sve začiniti krupnije samlevenim lešnicima, tako što lešnike pospemo posvuda.

Ubaciti kruške u zagrejanu rernu na 200-190 stepeni po C i zapeći (pleh obložiti kolačarskim papirom).

Zimnjača je mnogo ukusnija ako se baš ovako ispeče, nego kad se jede sveža, jer može biti malo opora te stvoriti onaj osećaj gorkosti kada se od oporosti skupe usta.

Ovako začinjene kruške zimnjače su ukusnije i slađe od najslađe letnje ili jesenje kruške.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi