RUSKA ZAKUSKA



4 gotove kriške tost hleba preseći po dijagonali, a kako bi se dobilo 8 trouglića.

Trougliće poređati na veliki ravan tanjir i ubaciti u mikrotalasnu pećnicu na 2 minuta kako bi se zapeklo.

Pripremiti zatim namaz, kojim će se premazati obilato svaki od 8 trouglića tost hleba (biće to najukusniji namaz ikada):

sitno rendana kocka kačkavalja (oko 100 g)

manja tubica majoneza (oko 100 ml)

10-ak čena sitno narendanog belog luka

Sve  izmešati dok se ne dobije fina masa podesna za razmazivanje.

Prohlađene trougliće premazati pripremljenim namazom, a onda preko svakog trouglića stavljati sledeće nadeve:

sveže liske zelene salate

po 1 cela veća sardina (potrebne su 2 konzerve sardina, tj. 8 većih komada)

kriške svežeg paradajza

Ovo je porcija dovoljna za dve osobe.

Prijatno!

 

Коментари

Популарни постови са овог блога

PROJA - posna na vodi

POSNA LEŠNIK TORTA sa medenim koricama (o Nikoljdanu 2012-e)

DŽEM OD ŠIPURKA

SLANE GALETE sa jogurtom

POSNI SLANCI BEZ ULJA

POSNA SARMA sa krompirom

PRIPREMA SPANAĆA ZA ZAMRZAVANJE

POSNA ŽITO TORTA

BAKLAVA SA MALINAMA

POSNA BORANIJA na vodi